Thai csirkehúsleves galangagyökérrel

Tom kha kai

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Thai csirkehúsleves galangagyökérrel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál friss korianderzöld
50 dkg vékonyra szeletelt, lebőrözött csirkemellfilé
2 db friss, 5 cm-es galangagyökér
5 dl kókusztej
3 teáskanál reszelt pálmacukor
másfél evőkanál zöldcitromlé
2 evőkanál halszósz
2 és fél dl csirkehúsleves
4 szál friss, összetépkedett zöldcitromlevél
1 evőkanál friss, finomra vágott koriandergyökér
1 teáskanál friss, finomra aprított piros chilipaprika

Elkészítés:

1. A vékonyan felszeletelt galangagyökeret, a kókusztejet, a levest, a zöldcitromleveleket és a koriandergyökeret a wokba tesszük. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és időnként megkeverve, csendesen főzzük 10 percig.

2. Hozzáadjuk a csirkét és a chilit, ezután még 8 percig főni hagyjuk, vagy amíg a csirke megpuhul.

3. Belekeverjük a halszószt, a zöldcitromlevet és a pálmacukrot és további 1 percig főzzük. Beleszórjuk a korianderleveleket, és jól elkeverjük. Azonnal tálaljuk, kívánság szerint szórhatunk még rá egy kis koriandert.

Csirkehúsleves

Kép nélkül
150 dkg csirkecsont
3.5 dl víz
3 gerezd szeletelt fokhagyma
2 szelet friss gyömbér
4 szál újhagyma

1. A csirkecsontokat megmossuk, és egy nagy leveses lábosba vagy fazékba tesszük.

2. A vízzel felengedjük, csendesen főni hagyjuk. 30 percig főzzük, közben leszedjük a felszínén összegyűlt habot.

3. Beledobjuk a fokhagymát, az 1 cm-es gyömbérszeleteket és a újhagyma összezúzott fehér részét, és finoman gyöngyözve, félig lefedve 180 percen keresztül főzzük.

4. Finom lyukú szitán leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. Éjszakára befedjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, leszedjük róla a zsírt.

Thai csirkehúsleves galangagyökérrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 712 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Thai csirkehúsleves galangagyökérrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
hírlevél