Almás rétes

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál kristálycukor
1 db tojás
10 dkg vaj
25 dkg rétesliszt
6 evőkanál víz
1 csipet
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor
A töltelékhez:
8 nagyobb hámozott, reszelt jonatán alma
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg mazsola
15 dkg zsemlemorzsa
6 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A vajat meleg vízben felolvasztjuk.

2. A lisztet deszkára szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojást, majd a vajas vizet.

3. Összekeverjük és mintegy 20 percig gyúrjuk, amíg teljesen sima, rugalmas tésztát nem kapunk. Cipóvá formálva 30 percig pihentetjük.

4. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. Az almát meghámozzuk és durvára reszeljük. Tálban összekeverjük a cukorral, a lecsöpögtetett, megtörölgetett mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal. 15 percig állni hagyjuk.

5. A keletkezett levet leöntjük. A zsemlemorzsát a vaj felén aranysárgára pirítjuk.

6. A tésztát lisztezett deszkán téglalappá nyújtjuk. Áttesszük egy lisztezett terítőre és hajszálvékonyra nyújtjuk.

7. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A tésztát a maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk és meghintjük a zsemlemorzsával.

8. A tölteléket csíkban középre halmozzuk és feltekerjük. Áttesszük a sütőlemezre, majd 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Almás rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 628 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Almás rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj