Mandulás kukoricatorta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás kukoricatorta
Adag: 1 tortaforma (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kukoricaliszt
25 dkg mandula
1 csipet
1 teáskanál vaníliás cukor
20 dkg liszt
22 dkg vaj
1 db reszelt, héja citrom

Elkészítés:

1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

2. A mandulát robotgépbe tesszük a cukor felével és finomra őröljük.

3. Deszkára öntjük, hozzáadjuk a kétféle lisztet, a maradék cukrot és a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót.

4. Közepébe mélyedést nyomunk, összemorzsoljuk a vajjal és a tojássárgájával. Morzsalékos tésztává gyúrjuk.

5. A tésztát kivajazott, 25 cm átmérőjű formába simítjuk és 40 percig, illetve tűpróbáig sütjük. Ízlés szerint porcukorral meghintve kínáljuk.

Mandulás kukoricatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 617 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Mandulás kukoricatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
van itthon