Csokoládéfondü

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládéfondü
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg friss, keményebb friss gyümölcs
5 dl víz
2 és fél dl tejszín
5 dkg durvára tört dió
5 dkg durvára tört mandula
1 db citrom leve
4 evőkanál kristálycukor
10 dkg vaj

Elkészítés:

1. A gyümölcsöket (alma, körte, barack, friss ananász, szilva, banán) megtisztítjuk, megmossuk, megtöröljük. Falatnyi darabokra vágjuk.

2. A banánt, almát, körtét citromos vízbe mártjuk, hogy elkerüljük a színeződést. A gyümölcsöket tálra rendezzük.

3. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét felöntjük a tejszínnel. Belekeverjük a vajat és a cukrot.

4. A csokoládés folyadékot fondüedénybe öntjük és a láng fölé tesszük.

5. Az asztalra mandulával, kókuszreszelékkel, dióval töltött tálkákat teszünk. A vendégek egy-egy gyümölcsdarabot a pálcikájukra szúrnak, belemártják az olvasztott csokoládéba, majd megforgatják a ropogós ízesítőben.

Ez a desszert nem csak finom, de jó mulatság is egy vendégség alkalmával
Csokoládéfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 632 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Csokoládéfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
tippek, fortélyok