Zsázsaleves

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zsázsaleves
Eszközök: fazék, kés, turmixgép, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor zsázsa
6 dkg vaj
2 fej összevágott vöröshagyma
1 nagyobb hámozott, darabolt burgonya
7 dl víz
2 evőkanál finomliszt
másfél dl tejszín
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zsázsát megmossuk, és egy keveset a díszítésre félreteszünk, a többit a szárával együtt összevagdaljuk. A hagymát a vaj felén megfonnyasztjuk, majd a burgonyát és a zsázsát hozzáadjuk.

2. Lefedve, kis lángon 10 percig pároljuk, majd a vízzel felengedjük, a leveskockát belemorzsoljuk. 15 percig főzzük, majd a turmixgépben pépesítjük.

3. A maradék olajból a liszttel világos rántást készítünk, a levest besűrítjük vele, és a tejszínnel gazdagítva utánasózzuk, megborsozzuk. Tálalás előtt a félretett zsázsával díszítjük. Melegen, hidegen egyaránt finom.

Ha vigyázunk az alakunkra, tejszín helyett sovány tejjel is főzhetjük, az sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz.
Zsázsa helyett összevagdalt salátalevelekből is készíthetjük.
Zsázsaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1467 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
Zsázsaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Varázslatos fűszerek Varázslatos fűszerek
(Vince Kiadó, 1998)

Miért lenne szükségszerű, hogy minden fogás nagyjából egyforma ízű legyen? A fűszerek friss íze, illata, aromája a változatosság gyönyörét kínálja. A használatukhoz ötleteket adó receptek mellett számos jótanács igazít el... bővebben...
pinterest