Kagyló masalával

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg fekete kagyló
4 evőkanál friss, összevágott korianderzöld
1 evőkanál ghee
1 nagyobb fej szeletelt lilahagyma
6 és ⅓ dl víz
A currykrémhez:
2 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
2 teáskanál garam masala
1 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt római kömény
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 db friss, finomra aprított zöld chilipaprika
1 szál apróra vágott fenyérfű
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál paradicsompüré
¾ dl citromlé

Elkészítés:

1. Elkészítjük a currykrémet. A gyömbért, a fenyérfüvet, a fokhagymát, a chilit, a garam masalát, a római köményt, a korianderszárat és a paradicsompürét háztartási robotgépbe tesszük, vagy botmixerrel keverjük, és simára aprítjuk. Járó motor mellett, fokozatosan hozzáöntjük a citromlevet és az olajat, amíg sima pürét nem kapunk.

2. A kagylókat erős kefével lesúroljuk, hogy a homokszemcséket és moszatokat eltávolítsuk a héjáról. Fonalszerű szakállát (amellyel a kövekbe kapaszkodik) kihúzgáljuk. A törött és kinyílt kagylókat, amelyek koppintásra sem csukódnak be, kidobjuk. Hideg csapvízben jól leöblítjük.

3. A ghee-t felforrósítjuk a wokban. Beletesszük a hagymát, és 5 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Hozzákeverjük a currykrémet, és 2 percig pirítjuk, vagy amíg illatozni kezd. Felöntjük a vízzel, felforraljuk, majd lassú tűzön 5 percig főni hagyjuk, amíg kinyílnak. Amint a kagylók kinyílnak, kivesszük a wokból, áttesszük egy tálba, és melegen tartjuk. Azokat a kagylókat, amelyek nem nyíltak ki, kidobjuk.

4. A folyadékot még 5 percig forraljuk, vagy amíg kissé elfő a leve és besűrűsödik. Belekeverjük a koriandert.

5. A kagylókat tálalótálba tesszük, majd rájuk öntjük a mártást és párolt rizzsel tálaljuk, amely magába szívja a mártást.

Kagyló masalával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 722 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Kagyló masalával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
most van szezonja