Csokoládés-narancshabos torta

Adag: 1 sütőforma (8 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál gluténmentes sütőpor
2 db kissé felvert tojás
10 dkg margarin
A díszítéshez:
ízlés szerint vékonyra szeletelt narancshéj
A habhoz:
1 db narancs leve
2 db reszelt, héja narancs
4 db szétválasztott tojás
A kikenéshez:
kevés margarin

Elkészítés:

1. A cukrot a margarinnal keverőtálban habos krémmé verjük. Apránként hozzáadjuk a tojást, fakanállal minden adag után alaposan átkeverve. Összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, és először az egyik felét, majd a maradékot is beleforgatjuk a tojásos keverékbe. A tésztát egy margarinnal kikent, sütőpapírral bélelt, kivehető aljú, 23 cm-es átmérőjű, kerek süteményformába töltjük. Kanál hátával elsimítjuk a tetejét, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk hűlni.

2. Közben gyengén forrásban lévő víz fölé helyezett tálban megolvasztjuk a csokoládét, ügyelve rá, hogy az edény alja ne érjen a vízbe. Lehűtjük, majd belekeverjük a tojássárgáját, a narancshéjat és a levet.

3. A tojásfehérjét nagy tálban kemény habbá verjük. Egy kanálnyival óvatosan fellazítjuk a csokoládét, majd a maradékot is hozzákeverjük. A habos krémet a készre sült, lehűtött süteménytészta tetejére kanalazzuk, és hűtőben megdermesztjük. Ha még nem vettük ki a formából, most meglazítjuk a kivehető aljat, kiemeljük a süteményt, és narancshéjcsíkokkal díszítjük.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Csokoládés-narancshabos torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1718 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
Csokoládés-narancshabos torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
recepttár