Édes-savanyú sertéscomb

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú sertéscomb
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál szójaszósz
35 dkg kicsontozott, kockára vágott sertéscomb
25 dkg darabolt ananászkonzerv
3 evőkanál vörösborecet
4 evőkanál olaj
4 evőkanál kukoricakeményítő
2 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
1 db darabolt zöldpaprika
1 db darabolt piros húsú paprika
3 szál karikára vágott zöldhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 és fél dl tyúkhúsleves
2 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst a szokásos módon megfőzzük.

2. A kockára vágott sertéscombot serpenyőbe tesszük. Sóval, borssal ízesítjük. Meglocsoljuk az olaj felével és rászórjuk a zúzott fokhagyma felét. Gyakori keverés mellett 10-12 perc alatt puhára sütjük.

3. Kis lábosban összekeverjük a húslevest a cukorral, a borecettel, a kukoricakeményítővel és a szójaszósszal. Kis lángon sűrűre főzzük.

4. A maradék olajat wokban megforrósítjuk és 10 másodpercig pirítjuk a maradék zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt sárgarépát, a nagyobb darabokra vágott kétféle paprikát és a karikára vágott zöldhagymát. Öt percig kevergetve pirítjuk.

5. Beletesszük a húsdarabokat, összemelegítjük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett darabolt ananászt, a mártást, és az egészet összemelegítjük. Párolt rizzsel körítjük.

Párolt rizs

Kép nélkül
40 dkg rizs
1 kisebb fej vöröshagyma
1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
5 cl olaj vagy
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
Felöntéshez::
9 dl víz

A forró zsiradékon, állandó keverés mellett üvegesre futtatjuk a rizst, majd hozzáadjuk a borsot és a petrezselyemzöldet. Kétszer-háromszor megkeverjük és azonnal felöntjük forró sós vízzel. Egyszer-kétszer villával megkeverjük, a közepébe nyomjuk a beirdalt hagymát. Lefedve, előmelegített, 80-90 C fokos sütőbe tesszük. 30-40 perc alatt megpuhul. Ekkor kivesszük belőle a hagymát, és villával, könnyedén fellazítjuk.

Tyúkhúsalaplé

Tyúkhúsalaplé
1 db egész, darabolt tyúk vagy
1 db egész, darabolt csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük a vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Édes-savanyú sertéscomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 686 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Édes-savanyú sertéscomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
könyvek