Egybesült karaj

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, fokhagymaprés, hűtőszekrény, kés, keverőtál, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: főzés, hámozás, kötözés, pácolás, sütés, zúzás

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg rövid karaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
10 dl tej
2 evőkanál fehérborecet
6 szem borókabogyó
1 ág rozmaring
2 dl olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
Elkészítés:

1. A karajt zsineggel átkötjük, hogy megtartsa formáját. Nagy, mély tűzálló tálba helyezzük. Ráöntjük a borecettel elkevert olajat. Zúzott fokhagymával, borókabogyóval és rozmaringággal fűszerezzük.

2. Lefedve 24 órára hűtőszekrénybe helyezzük, közben többször megfordítjuk.

3. Hozzáöntjük a tejet, és feltesszük a tűzhelyre. Kis lángon körülbelül 60 percet főzzük, ezalatt a tej elpárolog.

4. A hőmérsékletet növeljük és a húst körös-körül barnára sütjük.

5. A bordacsontok között felszeleteljük, úgy adjuk asztalra. Burgonya illik hozzá.

Hozzászólás beküldése:

Egybesült karaj
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása

Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...