Tészta articsókával, tojással és sóskával

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tészta articsókával, tojással és sóskával
Adag: 4 adag (16 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 db keményre főzött tojás
64 dkg darabolt sóska
128 dkg félbevágott articsókaszív
200 dkg kagylótészta
12 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
8 evőkanál olaj
12 gerezd zúzott fokhagyma
A tálaláshoz:
ízlés szerint törött fekete bors
igény szerint friss, forgácsolt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és melegen tartjuk.

2. Amíg a kagylótészta fő, felforrósítjuk az olajat, és közepes tűzön aranysárgára pirítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a félbevágott pácolt articsókát meg a felaprított petrezselymet, és lassú tűzön 5 percig pároljuk, hogy az articsóka jól átforrósodjon.

3. A tésztát nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott sóskát, a felaprított kemény tojásokat és az articsókát, alaposan összekeverjük. Azonnal tálaljuk, tetejét meghintjük friss parmezán sajtforgáccsal és törött fekete borssal.

Tészta articsókával, tojással és sóskával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 553 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Tészta articsókával, tojással és sóskával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
tippek, fortélyok