Mexikói saláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Mexikói saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
65 dkg mélyhűtött tintahal
1 db citrom leve
½ teáskanál
½ teáskanál fehér bors
6 evőkanál olaj
1 teáskanál mustár
A tálaláshoz:
4 db peperoni
1 csomó citromfű
2 db paradicsom
1 fej hagyma
néhány szem töltött olajbogyó

Elkészítés:

1. A tintahalat lassan (hűtőszekrényben) felengedtetjük, majd forrásban levő sós vízben 15 percig pároljuk, aztán leöntjük a levét, és ha kihűlt, szeletekre vágjuk.

2. A citromlevet, sót, borsot, olajat és mustárt simára keverjük, s az így kapott pácba (marinádba) beletesszük a tintahalat, és állni hagyjuk benne.

3. Közben eltávolítjuk a paradicsom csumáját, felső részén keresztben bevágjuk, rövid időre forrásban levő vízbe mártjuk és lehúzzuk a héját, negyedekre vágjuk és kimagozzuk.

4. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük és a paradicsommal a marinírozott tintahalhoz keverjük. Végül tányérokra rendezzük, olajbogyóval, pepperonival és citromfűvel díszítjük.

Mexikói saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1037 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
Mexikói saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...
szótár