Mexikói saláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: citromnyomó, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, salátástál, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, pácolás, párolás, préselés, szűrés

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
65 dkg mélyhűtött tintahal
1 db leve citrom
½ teáskanál
½ teáskanál fehér bors
6 evőkanál olaj
1 teáskanál mustár
A tálaláshoz:
4 db peperoni
1 csomó citromfű
2 db paradicsom
1 fej hagyma
néhány szem töltött olajbogyó
Elkészítés:

1. A tintahalat lassan (hűtőszekrényben) felengedtetjük, majd forrásban levő sós vízben 15 percig pároljuk, aztán leöntjük a levét, és ha kihűlt, szeletekre vágjuk.

2. A citromlevet, sót, borsot, olajat és mustárt simára keverjük, s az így kapott pácba (marinádba) beletesszük a tintahalat, és állni hagyjuk benne.

3. Közben eltávolítjuk a paradicsom csumáját, felső részén keresztben bevágjuk, rövid időre forrásban levő vízbe mártjuk és lehúzzuk a héját, negyedekre vágjuk és kimagozzuk.

4. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük és a paradicsommal a marinírozott tintahalhoz keverjük. Végül tányérokra rendezzük, olajbogyóval, pepperonival és citromfűvel díszítjük.

Hozzászólás beküldése:

Mexikói saláta
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása

Saláták
(Kossuth Kiadó, 2001)

A régi görögök a salátát az "istenek eledelének" nevezték. Hippokratész, az ókor leghíresebb orvosa, a táplálkozás fontos elemeként említi és dicséri a saláta egészségjavító hatását. Ez a színes fotókkal gazdagon... bővebben...