Spenótos-sonkás fettuccine

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spenótos-sonkás fettuccine
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet vékony szelet, apróra vágott prosciutto
50 dkg paraj
50 dkg zöld fettuccine
vagy
50 dkg fettuccine
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
3 szál apróra vágott újhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.

2. Amíg a tészta fő, vastag falú lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a felaprított sonkát, az apróra vágott újhagymát, és időnként megkeverve, közepes tűzön kb. 3 perc alatt ropogósra pirítjuk.

3. A parajt megtisztítjuk, a leveleket nagyobb darabokra vágjuk, és a lábosba tesszük. Hozzáadjuk az ecetet és a cukrot, majd lefedve 1 percig pároljuk, hogy a spenót megpuhuljon, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. A sonkás spenótot a forró tésztához keverjük, és jól összeforgatjuk. Parmezán sajttal meghintve, azonnal tálaljuk.

Spenótos-sonkás fettuccine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1022 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Spenótos-sonkás fettuccine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
facebook