Szarvagombás rántotta

La brouillede selon

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Szarvagombás rántotta
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db tojás
1 csipet
2 dkg vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint durva szemcséjű tengeri só
ízlés szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A minimum 3 dkg-os szarvasgombát alaposan tisztítsuk meg, majd a jól megmosott egész tojásokkal együtt helyezzük jól záró befőttesüvegbe. Felhasználás előtt két napra tegyük hűtőszekrénybe.

2. Verjük fel a tojásokat, a szarvasgomba héját reszeljük le, és keverjük a felvert tojásba. A szarvasgomba felét vágjuk apró kockákra, a másik felét pedig vékonyan szeleteljük fel, és hintsük meg kevés sóval és borssal.

3. Egy nagy serpenyőben, lassú tűzön olvasszuk meg a vajat. Öntsük bele a felvert tojást, és fakanállal keverjük addig, amíg az állaga könnyű és krémszerű nem lesz. Ügyeljünk rá, hogy a tojás ne ragadjon le vagy égjen oda. Tegyük a kockákra vágott és felszeletelt szarvasgombát tányérra, csepegtessünk rá kevés olajat, sózzuk meg. A rántottát öntsük egy másik tányérra, és tálaljuk azonnal.

Szarvagombás rántotta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 979 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Szarvagombás rántotta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
vegetáriánus ételek