Vesevelő

| Vesevelő receptek

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, séfkés, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: abálás, darabolás, szeletelés, forrázás, főzés, pirítás

Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg szeletelt sertésvese
30 dkg durvára vágott sertésvelő
10 dkg apróra vágott vöröshagyma
2 dkg
2 dkg vaj
1 csipet törött bors
15 dkg zsír
1 csipet morzsolt majoránna
Elkészítés:

A megtisztított és leforrázott sertésvesét hosszában ketté, majd vékony szeletkékre vágjuk. Az ugyancsak megtisztított velőt apróra összevágjuk. A felhevített zsírban a finomra vágott hagymát félig megpirítjuk, beletesszük a veseszeletkéket, gyorsan elkeverjük benne, megsózzuk, majoránnával és törött borssal fűszerezzük, majd erős tűzön állandó keverés mellett rövid idő alatt puhára pirítjuk. A velőt csak ezután tesszük hozzá, gyorsan elkeverjük, és rövid ideig pirítjuk.

A vesét lapjára kettévágjuk, és sós, hagymás, babérleveles, citromos vízben megfőzzük. A belsejéből kivágjuk az inas hártyát, és egy friss, az előbbihez hasonlóan fűszerezett vízben 10-15 percig forraljuk, majd felszeleteljük. Amennyiben még mindig éreznénk valami kellemetlen "illatot", akkor egy újabb fűszeres forró lével leforrázzuk. Ezután nyugodtan felhasználhatjuk. Finom lesz.
Hozzászólás beküldése:

Vesevelő
Vesevelő
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...

Kapcsolódó receptek (sertésvese, sertésvelő összetevők alapján)