Vesevelő

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, séfkés, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: abálás, darabolás, szeletelés, forrázás, főzés, pirítás

Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg szeletelt sertésvese
30 dkg durvára vágott sertésvelő
10 dkg apróra vágott vöröshagyma
2 dkg
2 dkg vaj
1 csipet törött bors
15 dkg zsír
1 csipet morzsolt majoránna
Elkészítés:

A megtisztított és leforrázott sertésvesét hosszában ketté, majd vékony szeletkékre vágjuk. Az ugyancsak megtisztított velőt apróra összevágjuk. A felhevített zsírban a finomra vágott hagymát félig megpirítjuk, beletesszük a veseszeletkéket, gyorsan elkeverjük benne, megsózzuk, majoránnával és törött borssal fűszerezzük, majd erős tűzön állandó keverés mellett rövid idő alatt puhára pirítjuk. A velőt csak ezután tesszük hozzá, gyorsan elkeverjük, és rövid ideig pirítjuk.

A vesét lapjára kettévágjuk, és sós, hagymás, babérleveles, citromos vízben megfőzzük. A belsejéből kivágjuk az inas hártyát, és egy friss, az előbbihez hasonlóan fűszerezett vízben 10-15 percig forraljuk, majd felszeleteljük. Amennyiben még mindig éreznénk valami kellemetlen "illatot", akkor egy újabb fűszeres forró lével leforrázzuk. Ezután nyugodtan felhasználhatjuk. Finom lesz.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Vesevelő
Vesevelő
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...
most van szezonja

Kapcsolódó receptek (sertésvese, sertésvelő összetevők alapján)