Túrótorta juharsziruppal és dióval

| Túrótorta juharsziruppal receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Túrótorta juharsziruppal és dióval
Adag: 1 tortaforma (8-10 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg babapiskóta
8 dkg dió
6 dkg olvasztott vaj
A mázhoz:
8 szem dió
2 evőkanál juharszirup
vagy
2 evőkanál méz
másfél dl tejföl
2 evőkanál barnacukor
A töltelékhez:
13 dkg áttört tehéntúró
2 evőkanál méz
vagy
2 evőkanál juharszirup
2 evőkanál barnacukor
1 db tojás
2 evőkanál tejföl
10 dkg apróra vágott dió

Elkészítés:

1. Egy 23 cm átmérőjű kerek, alacsony tortaformát kiolajozunk. A piskótát megdaráljuk, majd a vajjal és a dióval összedolgozzuk. A kikent forma aljára és oldalára tapasztjuk, jégbe hűtjük.

2. A töltelékhez a túrót a cukorral habosra keverjük, majd a sziruppal (vagy mézzel) meg a keményítővel könnyűre verjük, a diót is hozzáadjuk. A kibélelt formába simítjuk, és 180 °C-os sütőben kb. 30 percig sütjük.

3. A mázhoz a tejfölt a sziruppal (vagy mézzel) és a cukorral kikeverjük, és a forró tortára kenjük. Úgy fektetjük rá a diószemeket, hogy majd minden szeletre jusson egy, és a sütőbe visszatolva még kb. 5 percig sütjük. A formában kihűtjük, és tálalásig a hűtőszekrényben tartjuk. Tejszínhabbal díszítjük.

Ha van, dió helyett hikori dióval is készíthetjük, az még zamatosabb.
Túrótorta juharsziruppal és dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1375 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
Túrótorta juharsziruppal és dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Túrótorták, krémek Túrótorták, krémek
(Vince Kiadó, 1998)

Fantasztikus látvány és ínycsiklandó ízek együtteséhez kínál e kötet számos ötletet. Túrótorták sütve és hűtve, könnyű krémek, dús habok és egyszerű parfék, melyek gazdagon koronázzák étkezéseinket, vagy akár édesen... bővebben...
recept beküldése