Fettuccine héjas zöldborsóval és dióval

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fettuccine héjas zöldborsóval és dióval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg apróra vágott dióbél
25 dkg héjas, zsenge zöldborsó
50 dkg linguine
vagy
50 dkg fettuccine
3 dkg vaj
2 és fél dl tejszín
1 ¾ dl fehérbor
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej hagyma
4 szelet szalonna

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.

2. Amíg a. fettuccine fő, a felaprított dióbelet fóliával bélelt grilltálcára helyeszük, és közepesen forró grillsütőben 2 percig pirítjuk. 1 perc után megkeverjük, és ügyelünk arra, nehogy odaégjen. Ha kissé megpirult, félretesszük.

3. Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a felaprított hagymát, az apróra vágott szalonnát, és addig pirítjuk, amíg a hagyma meg nem puhul. Hozzáadjuk a fokhagymát is, és további 1 percig pirítjuk.

4. Felöntjük a fehérborral és a tejszínnel, felforraljuk, majd takarékra véve 4 percig főzzük. Beletesszük a kisebb darabokra vágott héjas zöldborsót, és további 1 percig főzzük. A mártást és a pirított diót a tésztához keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ne féljünk a dió pirításától! A nyers dió sokszor keserű, avas is lehet, különösen ha már régi, vagy sokáig állt a hűtőszekrényben.
Fettuccine héjas zöldborsóval és dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 666 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Fettuccine héjas zöldborsóval és dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
könyvek