Hagyományos kukoricakenyér

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hagyományos kukoricakenyér
Adag: 2 sütőforma (20 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg polenta
12 és fél dkg sima liszt
6 dkg olvasztott vaj
2 és fél dl író
2 evőkanál porcukor
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál
1 db kissé felvert tojás

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra. Két 20 x 20 cm-es szögletes sütőformát kikenünk olvasztott vajjal, kibélelünk sütőpapírral.

2. A polentát és a cukrot nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd alaposan összekeverjük.

3. Nagy kancsóban elvegyítjük a felvert tojást, az írót meg az olvasztott vajat, és gyorsan elkeverjük a száraz hozzávalókkal. Csak addig keverjük, amíg az egész átnedvesedik.

4. A tésztát az előkészített sütőformákba tesszük, a felületét elsimítjuk, és 20-25 percig sütjük, vagy amíg a beleszúrt tűt tisztán tudjuk kihúzni. Drótállványon 10 percig hűlni hagyjuk, mielőtt kifordítanánk. Szeletekre vágva, melegen tálaljuk.

A legfinomabb a sütés napján. A jó eredmény érdekében készítsük közepes szemű vagy finom polentából, amelyhez a bio-élelmiszerboltokban juthatunk hozzá.
Hagyományos kukoricakenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1800 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Hagyományos kukoricakenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
recept beküldése