Kandírozott édesburgonya

| Sült édesburgonya receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kandírozott édesburgonya
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg édesburgonya
10 dkg barnacukor
2 teáskanál reszelt citromhéj
1 rúd fahéj
9 dkg vaj
1 evőkanál citromlé
1 és ¼ dl narancslé

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az édesburgonyát meghámozzuk, és vastag karikákra vágjuk. A karikákat tűzálló tálban elrendezzük. Olvasztott vajat öntünk rájuk.

2. Hozzáadjuk a cukrot, a citrom- és a narancslét, valamint a fahéjrudat.

3. Fedővel vagy alufóliával lefedve 30 percig sütjük. Levesszük a fedőt, óvatosan megkeverjük; a fahéjat kidobjuk, meghintjük reszelt citromhéjjal, és fedő nélkül további 15-30 percig sütjük, amíg a teteje kissé ropogós lesz.

A kandírozott édesburgonyát a hálaadás napján hagyományos köretként tálalják Amerikában. Annyiféle változata van, ahányan készítik.
Kandírozott édesburgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 805 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
Kandírozott édesburgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt. Könnyen érthető, szakszerű receptek, ötletek és tanácsok a szokatlan nyersanyagokhoz és különleges főzési... bővebben...
szótár