Mandulás-mogyorós torta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás-mogyorós torta
Adag: 2 tortaforma (8 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg darált mogyoró
5 dkg szeletelt mandula
1 evőkanál vaj
4 db tojás
5 és fél evőkanál liszt
A kikenéshez:
igény szerint vaj
A krémhez:
3 dl tejszín
1 evőkanál vaj
A megszóráshoz:
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A tojásokat a cukorral 10 percig verjük, hogy sima habot kapjunk. Hozzáadjuk a darált mandulát és a mogyorót, beleszitáljuk a lisztet, és lazán összekeverjük. A tésztát két kivajazott és sütőpapírral kibélelt, 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük.

2. Az egyik tortalap tetejét szeletelt mandulával megszórjuk, majd előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük őket, amíg szépen megemelkednek és megszilárdulnak. 5 percig a formában hagyjuk, majd rácsra tesszük őket hűlni.

3. A krémhez megolvasztjuk a csokoládét, majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a vajat. Lehűtjük. A tejszínt felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a kihűlt csokoládéba.

4. Azt a tortalapot, amelyiken nincs mandula, nagy tányérra tesszük, és megkenjük a krémmel. Kissé hagyjuk megszilárdulni, majd rátesszük a másik lapot. 60 percre hűtőbe tesszük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

Mandulás-mogyorós torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 926 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
Mandulás-mogyorós torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csokoládé Csokoládé
(Vince Kiadó, 2008)

A csokoládérajongók tábora szerte a világon egyetért abban, hogy már maga a csokoládé szó is mágikusan hat az emberre. Nagy szerencsénkre se szeri, se szám a pompás ötleteknek, hogyan tehetjük csokoládéval még vonzóbbá a... bővebben...
szótár