Gyors csípős csirke

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyors csípős csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb egész csirke
vagy
4 kisebb egész csirke
6 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint vaj
vagy
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
1 csokor összevágott petrezselyem

Elkészítés:

1. Két db egy kilós, vagy 4 db 50 dkg-os csirkét vásároljunk. A csirke melléből a villáscsontot eltávolítjuk. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük.

2. A szárnyas belsejét papírtörlővel kitöröljük. A gerinc mentén behasítjuk, és a gerinccsontot óvatosan kifejtjük anélkül, hogy a húst vagy a bőrt megsértenénk. Utána a szárnyast a hátára fektetjük, és a mellcsontot összetörjük. A szárnyak hegyes végét a csirke belsejébe hajtjuk, hústűvel rögzítjük. Ha nincs hústűnk, hegyes fogvájót is használhatunk hozzá. A mellével felfelé kiolajozott tepsire vagy tűzálló tálra fektetjük.

3. A szárnyast megsózzuk, megborsozzuk, és vajjal vagy olajjal megkenjük. 40-45 perc alatt a sütőben megsütjük. Akkor jó, ha a saját levét elpárologta, és csak tiszta zsiradék maradt alatta.

4. Utána a csirkét mustárral kissé bekenjük, zsemlemorzsával bedörzsöljük, és olajjal vagy vajjal ismét megkenjük. Grillben vagy jó forró sütőben szépen megpirítjuk, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A középkori angol vendégfogadók különlegessége volt, amikor nem volt ritka, hogy váratlan vendég érkezett. Ilyenkor gyorsan meleg ételt kellett tálalni az éhes vándornak.
Gyors csípős csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1432 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
Gyors csípős csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
facebook