Korianderes göngyölt csirke kurkumával és mandulával

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Korianderes göngyölt csirke kurkumával és mandulával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg hámozott mandula
1 evőkanál őrölt kurkuma
1 csokor friss koriander
2 db lebőrözött, kicsontozott csirkemell
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A sütéshez:
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A félbevágott csirkemelleket úgy hasítjuk be, hogy széthajtva szeleteket kapjunk, és kissé kiverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és száráról lehúzott korianderleveleket fektetünk rá. A húst egyenként összegöngyöljük, és zsineggel átkötjük.

2. A tekercseket az olajon körös-körül átsütjük, a kurkumával megszórjuk, és a csirkehúslevessel felengedett pecsenyelébe forgatjuk, hogy a húst ízesítse. A mandulát is beleszórjuk, és az edényt a sütőbe rakjuk. Addig sütjük, amíg a hús meg nem puhult.

3. A tekercseket a levéből kiszedjük, és melegen tartjuk. A mandulát szűrőlapáttal kiszedjük, papírtörlőn kissé leitatjuk, majd megdaráljuk. A visszamaradt pecsenyelevet átszűrjük, és a mandulát belekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk.

4. A pecsenyéről a zsineget lebontjuk, és a hústekercseket 8-8 szeletre vágjuk. A mártást forró tálra öntjük, a hússzeleteket ráfektetjük, és friss korianderlevelekkel megszórjuk.

A csirkemellbe göngyölt friss koriander nemcsak különlegesen zamatossá teszi a pecsenyét, de felszeletelve nagyon szépen mutat a tálon.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Korianderes göngyölt csirke kurkumával és mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1108 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
Korianderes göngyölt csirke kurkumával és mandulával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
recept beküldése