Almás csirke gombamártással

Poulet Vallée d'Auge

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Almás csirke gombamártással
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, serpenyő
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
180 dkg egész csirke
3 evőkanál almapálinka
5 dl almabor
15 dkg szeletelt gomba
20 dkg alma
1 csokor összevágott petrezselyemzöld
6 dkg vaj
2 kisebb fej összevágott vöröshagyma
2 és fél dl habtejszín
5 dkg tisztított vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A csirkét megtisztítjuk, és négy vagy nyolc darabba vágjuk. A vaj felét serpenyőben megforrósítjuk, és a csirkedarabokat apránként átsütjük benne. Utána valamennyit lábasba rakjuk, újra átforrósítjuk, majd az almapálinkával leöntjük. Gyufával meggyújtjuk. Amikor a lángok elhamvadtak, a hagymát hozzáadjuk, üvegesre pároljuk, de nem pirítjuk meg. Az almaborral leöntve fedő alatt 15 percig pároljuk. A húst 10 perc múlva megforgatjuk.

2. Közben a gombát a maradék vajon lefedve 4 percig sütjük. A vajat, amiben a csirke sült és a tejszínt belekeverjük, és 5 percig forraljuk. A húsdarabokat forró tálra szedjük, és melegen tartjuk.

3. A mártást fedő nélkül még 10 percig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön, és ha kell, utánaízesítjük. A csirkedarabokat belerakjuk.

4. Az almát megmossuk, de nem hámozzuk meg, hanem cikkekre vágjuk és kimagozzuk. A tisztított vajban köröskörül átsütjük, és a pecsenyét az almával körítve, petrezselyemmel megszórva visszük az asztalra.

A vajat erős lángon forraljuk, de vigyázzunk, nehogy megbarnuljon. Ha 5 dkg tisztított vajat akarunk, akkor 9 dkg vajat kis lábasba rakunk, és gőz fölött keverés nélkül melegítjük. A forrás közben keletkezett habot időnként leszedjük.
"Poulet Vallée d'Auge" az eredeti neve ennek a híres francia csirkekülönlegességnek. Normandia a hazája, ahonnan a híres almabor, a cidre és az almapálinka, a calvados is származik.
Almás csirke gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1086 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
Almás csirke gombamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke Csirke
(Vince Kiadó, 2007)

Egyszerű, de jól ízesített sült csirkére vágyik? Vagy kíváncsi az angol királynő koronázási lakomájára készített pecsenyére? Ebben a gyönyörű képekkel illusztrált könyvben meleg és hideg csirkehúsos ételek sorát... bővebben...
szótár