Disznótoros leves

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fazék, séfkés, serpenyő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, julienre vágás, rántás

Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg sertésszív
15 dkg sertésmáj
10 dkg sertéstüdő
50 dkg kelkáposzta
5 dkg citrom
2 dl tejföl
20 dkg darabolt vegyes zöldség
4 dkg
50 dkg darabolt marhacsont
kisebb fej vöröshagyma
Rántáshoz:
12 dkg liszt
10 dkg zsír
Elkészítés:

A csontot, tüdőt és szívet a vöröshagymával, babérlevéllel és sóval tesszük fel főni, ha félig megpuhult, hozzátesszük a májat is. A puhára főtt belsőségeket kiemeljük és metéltre vágjuk. A levet leszűrjük, és beletesszük az ugyancsak metéltre vágott zöldséget és kelkáposztát. Ha ezek megfőttek, hozzáadjuk a belsőségeket, világosbarna rántással berántjuk, citrommal és tejföllel kellemesen savanykás ízűvé fűszerezzük.

Hozzászólás beküldése:

Disznótoros leves
Disznótoros leves
Értékeld elsőként! 1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...