Most van szezonja - március

Feltételek: szezonális ételek

Szűrők megjelenítése ▾

szezonális alapanyagok
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

860 találat

Zöldséges nudli
Zöldséges nudli
Zöldséges nudli | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kevés forrásban lévő vízben főzzük meg a spenótot. Csepegtessük le és hűtsük le teljesen. A felesleges vizet nyomkodjuk ki belőle és aprítsuk fel.
2. Adjuk a spenótpüréhez a többi hozzávalót (a re...
Rizstésztasaláta
Rizstésztasaláta
Zöldséges tésztasaláta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük meg a hosszú, lapos rizstésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint. Csöpögtessük le, és tegyük egy nagy salátástálba.
2. Forrósítsuk fel az olajat egy wokban vagy egy serpenyőben, és kö...
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbaralekvár | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A 2.5 cm-es darabokra vágott rebarbarát és a körtekockákat tegyük befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe, majd szórjuk rá a cukrot. Á...
Csirkesaláta parmezánnal és paradicsommal
Csirkesaláta parmezánnal és paradicsommal
Vegyes zöldséges csirkesaláta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez rakjuk a csirkemelleket egy sorban egy lapos edénybe. Egy kis edényben keverjük ki az olajat, a petrezselymet és a fokhagymát, és sóval, borssal ízesítsük.
2. Öntsük az olajo...
Lyoni saláta
Lyoni saláta
Kolbászos saláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg a vegyes zöldsalátát (lehet pl. fodros cikória, porcsin, trier-i cikória), csepegtessük le. A sonkát és a kolbászkát vágjuk csíkokra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg. Tartsuk melegen.
...
Hagyma petrezselymes öntettel
Hagyma petrezselymes öntettel
Grillezett hagyma | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsük elő a grillsütőt. Egy nagyobb, lapos tálon terítsük szét a hagymaféléket.
2. Az olajat és a citromlevet keverjük össze, majd öntsük a hagymákra. Ezt követően óvatosan forgassuk meg, majd...
Spenótszuflé fehérboros szósszal
Spenótszuflé fehérboros szósszal
Spenótfelfújt | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kenyérdarabokat tálba tesszük, tejjel leöntjük, és 5 percig áztatjuk.
2. A spenótot folyó hideg vízben lemossuk, és serpenyőben 3 percig fonnyasztjuk. A levét leöntjük, kinyomkodjuk, durvára vá...
Pirított zöldségek tojásfehérje omlettel
Pirított zöldségek tojásfehérje omlettel
Tojásos pirított zöldség | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojások szétválasztása után a fehérjéket negyed teáskanálnyi sóval alaposan felverjük.
2. Egy magas falú serpenyőben vagy wokban közepes tűzön 1 evőkanál vajat megolvasztunk. A tojásfehérjéket k...
Rozmaringos pulykamell salátalevélen
Rozmaringos pulykamell salátalevélen
Sült pulykamell | 105 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát főzzük meg héjában, tisztítsuk meg, hűtsük le és vágjuk szeletekre. Pirítsuk meg kevés olajban.
2. Közben szeleteljük fel a pulykamellet, húsverő kalapáccsal kicsit verjük ki, süssük m...
Galambbegysaláta buggyantott tojással
Galambbegysaláta buggyantott tojással
Galambbegysaláta | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg alaposan a galambbegysalátát, és csepegtessük le. A sonkát vágjuk kockákra.
2. Készítsük el a vinaigrette-öntetet, tegyük bele a tejszínt. Ízlés szerint fűszerezzük.
3. Egy lábasban te...
Orsótészta gombával és parajjal
Orsótészta gombával és parajjal
Gombás orsótészta, Zöldséges orsótészta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (roppanósra) kifőzzük. Lecsöpögtetjük és előmelegített tálba tesszük.
2. Közben egy serpenyőben megforrósított olajon üvegesre p...
Szélesmetélt spenótmártással és gorgonzolával
Szélesmetélt spenótmártással és gorgonzolával
Spenótos szélesmetélt, Sajtos szélesmetélt | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és a vajon üvegesre pároljuk.
2. A spenótot még fagyottan hozzáadjuk, és lefedve, mérsékelt hőfokon 10 percig pároljuk, közben többször megkeverjük.
...
St. Galleni sültkolbász-saláta
St. Galleni sültkolbász-saláta
Kolbászos saláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A 2 cm-esre vágott grillkolbász-karikákat a vajon megsütjük, majd a serpenyőből kivéve félretesszük.
2. A zsemlekockákat mérsékelt lángon aranybarnára sütjük, majd szintén félretesszük.
3. A must...
Tésztabatyu
Tésztabatyu
Húsos tésztabatyu, Zöldséges tésztabatyu | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A lisztből, 2 tojásból, csipetnyi sóból és 3 evőkanál vízből tésztát gyúrunk, aztán 30 percig állni hagyjuk. Ha mélyhűtött spenótot használunk, akkor felengedjük, a zsemlét pedig meleg vízbe áztatj...
Loire-i alóza sóskával
Loire-i alóza sóskával
Sült alóza sóskamártással | 55 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A konyhakész halat a sütőben megsütjük, minden 50 deka halra 15 percet számítva.
2. A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük. A mogyoróhagymát megtisztítjuk, felaprítju...
Tepsis spenót
Tepsis spenót
Csőben sült spenót | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg a spenótot, majd kevés vízzel forrázzuk le. Miután leszűrtük, tartsuk melegen.
2. Melegítsük elő a sütőt legalább 200 fokra. Hámozzuk meg a paradicsomot, vágjuk nagyobb darabokra és kev...
Gyömbéres rebarbarakompót
Gyömbéres rebarbarakompót
Rebarbara kompót | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A ribizlizselét kis tálkában kanállal simára keverjük, majd 4 evőkanál vízzel nagyobb edénybe tesszük.
2. A rebarbara leveleit és alsó végét eltávolítjuk, majd a szárakat 2,5 cm-es darabokra vágj...
Hagymás kosárkák
Hagymás kosárkák
Hagymás lepény | 70 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A tésztához a lisztet és a sót nagy tálba szitáljuk. A vajat kézzel beledolgozzuk a lisztes keverékbe, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. Hozzáadjuk a vizet és az egészet sima tésztává dolgozzuk.
2...
Zöldmártás
Zöldmártás
Zöldmártás | 90 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Minden fűszernövényt megmosunk, és szárazra rázogatunk, a kemény szárakat levágjuk. A növényeket egy nagy késsel széles deszkán finomra aprítjuk. Ne a mixerben aprítsuk, mert ott keserű lesz.
2. A...
Fűszeres madársaláta sajttal
Fűszeres madársaláta sajttal
Sajtos zöldsaláta | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát meghámozzuk, puhára főzzük és krumplinyomón áttörjük. A hagymákat megtisztítjuk, majd vékony karikákra szeljük. A citromot forró vízben megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
...
további találatok...