Most van szezonja - április

Feltételek: szezonális ételek

Szűrők megjelenítése ▾

szezonális alapanyagok
összetevő kizárása
ételfajták
népek konyhái
nehézségi fok
ízvilág
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1470 találat

Cool Strawberry Daiquiri koktél
Cool Strawberry Daiquiri koktél
Grapefruitos koktél, Eperkoktél, Rummal készült koktél | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a rumot, a grapefruitlét, a cukorszirupot, a szamócákat (egyet hagyjunk meg - szárastól - a díszítéshez), valamint a jeget turmixgépbe.
2. Keverjük pár másodpercig, hogy kásás maradjon.
3....
Nyers zöldségétel
Nyers zöldségétel
Vegyes hideg zöldségtál | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megmossuk a zöldségeket, az édesköményből és a radicchióból eltávolítjuk a fonnyadt részeket, meghámozzuk a sárgarépát. Minden zöldséget vastagabb csíkokra vágunk.
2. Mindenkinek készítünk egy tál...
Zöldséges nudli
Zöldséges nudli
Zöldséges nudli | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kevés forrásban lévő vízben főzzük meg a spenótot. Csepegtessük le és hűtsük le teljesen. A felesleges vizet nyomkodjuk ki belőle és aprítsuk fel.
2. Adjuk a spenótpüréhez a többi hozzávalót (a re...
Rizstésztasaláta
Rizstésztasaláta
Zöldséges tésztasaláta | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Főzzük meg a hosszú, lapos rizstésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint. Csöpögtessük le, és tegyük egy nagy salátástálba.
2. Forrósítsuk fel az olajat egy wokban vagy egy serpenyőben, és kö...
Borsós-sonkás pillangótészta
Borsós-sonkás pillangótészta
Zöldséges-sonkás pillangótészta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, közepesen magas tűz fölött. Adjuk hozzá a borsót (lehet friss vagy mélyhűtött) és a sonkát, és 5-10 percig süssük, míg a borsó megpuhul.
2. Keverjünk ...
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbarás-körtés-gyömbéres dzsem
Rebarbaralekvár | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyünk egy-két kistányért a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
2. A 2.5 cm-es darabokra vágott rebarbarát és a körtekockákat tegyük befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú edénybe, majd szórjuk rá a cukrot. Á...
Nyári zöldségsaláta
Nyári zöldségsaláta
Vegyessaláta mustáros öntettel | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Egy edényben kissé sós vizet forralunk, a zöldbabot 5 perc alatt roppanósra főzzük, hozzáadjuk a többi zöldséget.
2. A tűz hőfokát visszavéve további 3-4 percig gyöngyözve főzzük a zöldségeket. A...
Gyümölcskocsonya
Gyümölcskocsonya
Vegyes gyümölcs zselé | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Megmossuk a ribizlit, a szemeket leszedjük a szárakról. A meggyet is megmossuk, kimagozzuk. A málnát inkább ne mossuk meg, hanem csak válogassuk ki a már nem friss és nem szép szemeket. Az epret me...
Csirkesaláta parmezánnal és paradicsommal
Csirkesaláta parmezánnal és paradicsommal
Vegyes zöldséges csirkesaláta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez rakjuk a csirkemelleket egy sorban egy lapos edénybe. Egy kis edényben keverjük ki az olajat, a petrezselymet és a fokhagymát, és sóval, borssal ízesítsük.
2. Öntsük az olajo...
Clafoutis zöldségekkel és sajttal
Clafoutis zöldségekkel és sajttal
Sajtos rakott vegyes zöldség | 65 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
2. Egy serpenyőben közepes tűzön felmelegítjük az olajat, és a mogyoróhagymát puhára dinszteljük. Belekeverjük a cukkinit, a sárgarépá...
Lyoni saláta
Lyoni saláta
Kolbászos saláta | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mossuk meg a vegyes zöldsalátát (lehet pl. fodros cikória, porcsin, trier-i cikória), csepegtessük le. A sonkát és a kolbászkát vágjuk csíkokra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg. Tartsuk melegen.
...
Pulykasaláta vegyes zöldségekkel
Pulykasaláta vegyes zöldségekkel
Pulykahússaláta | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez főzzük meg a babot, az 1 cm-es átlós csíkokra vágott répát, a brokkolit és a borsót (amely mirelit is lehet) enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-5 perc alatt. Csöpögtessük le,...
Hagyma petrezselymes öntettel
Hagyma petrezselymes öntettel
Grillezett hagyma | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsük elő a grillsütőt. Egy nagyobb, lapos tálon terítsük szét a hagymaféléket.
2. Az olajat és a citromlevet keverjük össze, majd öntsük a hagymákra. Ezt követően óvatosan forgassuk meg, majd...
Abruzzói zölborsóleves
Abruzzói zölborsóleves
Zöldborsóleves | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1.A lisztből és a tojásból gyúrjunk sima, ruganyos tésztát. Takarjuk le, és pihentessük 20 percig.
2. Nyújtsunk belőle vékony lapokat, majd vágjuk 1 cm széles csíkokra, aztán a csíkokat négyzetekre -...
Spenótszuflé fehérboros szósszal
Spenótszuflé fehérboros szósszal
Spenótfelfújt | 95 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kenyérdarabokat tálba tesszük, tejjel leöntjük, és 5 percig áztatjuk.
2. A spenótot folyó hideg vízben lemossuk, és serpenyőben 3 percig fonnyasztjuk. A levét leöntjük, kinyomkodjuk, durvára vá...
Zöldsaláta grépfrúttal
Zöldsaláta grépfrúttal
Gyümölcsös zöldsaláta | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A saláta készítéséhez tegyük a zöldsalátát egy tálba, és keverjük hozzá a grépfrút gerezdjeit meg a káposztát, illetve lilahagymát.
2. Az öntethez keverjük ki az olajat a citrom és a narancs levév...
Serpenyőben sült libamáj zöld spárgával
Serpenyőben sült libamáj zöld spárgával
Sült libamájszeletek | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Mossuk meg és csepegtessük le a vegyes zöldsalátát, tisztítsuk meg a spárgát, majd 10 percre dobjuk forrásban lévő sós vízbe. Miután kivettük, tartsuk melegen.
2. A libamájat vágjuk 8 szeletre. Só...
Mangó áfonyával és eperrel
Mangó áfonyával és eperrel
Vegyes gyümölcssaláta, Mangósaláta | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Tegyük a mangót és az áfonyát egy közepes tálba.
2. Szórjuk meg a cukorral, és locsoljuk le a borral, majd keverjük jól össze.
3. Hűtsük hűtőszekrényben 60-120 percig.
4. Tálaljuk hidegen, s kül...
Sonkás-borsós rövid csőtészta
Sonkás-borsós rövid csőtészta
Zöldborsós penne, Húsos penne | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben közepes tűz fölött. Süssük benne hirtelen 2-3 percig a mogyoróhagymát, míg üveges lesz.
2. Adjuk hozzá a sonkát és süssük ropogós, aranyszínűre 3-4 perc a...
Epres-habos torta
Epres-habos torta
Epertorta | 90 perc | átlagos ár | tapasztalatot kíván
1. Kikenünk és sütőpapírral kibélelünk két 18 cm átmérőjű kerek tortaformát.
2. Előmelegítjük a sütőt (4-es fokozat, 180 fok). Elkeverjük a lisztben a sütőport. Villával felverjük a tojásokat.
3. Eg...
további találatok...