Mártások

Feltételek: mártás

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
mártások, szószok fajtái
népek mártásai
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

876 találat

Ajolimártás
Ajolimártás
Aioli | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Mozsárban összezúzzuk a fokhagymát.
2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, sóval, borssal ízesítjük.
3. Vékony sugárban beledolgozzuk az olívaolajat, apránként hozzáadjuk a citromlevet.

Földimogyorókrém
Földimogyorókrém
Földimogyorós mártás | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat kis lábosban közepes lángon fölmelegítjük, belekeverjük a currypasztát, és kicsit megpirítjuk. Aztán hozzáöntjük a kókusztejet, jól összekeverjük, és 1-2 percig lassan forraljuk.
2. Bele...
Kukorica-relish
Kukorica-relish
Kukoricarelish | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kukoricacsöveket tegyük forró vízbe és főzzük 2 percig. Szűrjük le, majd miután kellően kihűlt, éles késsel vágjuk le a szemeket a csövekről.
2. A kukoricaszemeket tegyük lábasba a finomra gyalu...
Világos alapmártás
Világos alapmártás
Borjú alaplé | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A világos alapléhez a hentesnél feldarabolt csontokat és a megtisztított durván felaprított zöldséget egy nagy fazékba tesszük. Hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsot, a megmosott petrezselymet...
Kukoricás-paprikás relish
Kukoricás-paprikás relish
Paprikarelish (2), Kukoricarelish | 40 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kukoricát lefejtjük a csőről, a csövet egyik kezünkbe fogjuk, és egy éles késsel fentről lefelé lefejtjük a szemeket. Egy edényben vizet forralunk, és a kukoricát a forrásban lévő vízben 2 percig...
Tejszínes zöldborsómártás
Tejszínes zöldborsómártás
Zöldborsómártás | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hagymát meghámozzuk, elfelezzük, és nagyon finomra aprítjuk. Egy magas falú edényben megolvasztjuk a vajat (közepes hőnél), beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk, közben gyakran megkeverjük...
Dinnyemártás
Dinnyemártás
Dinnyemártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A dinnyét meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk. A gyümölcs húsát darabokra vágjuk, és a turmixgépbe tesszük (vagy egy magas falú edénybe, ha van rúdmixerünk).
2. A hagymát meghámozzuk, darabokra vá...
Klasszikus paradicsom-chutney
Klasszikus paradicsom-chutney
Paradicsomchutney | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk össze a paradicsomot, és tegyük egy befőzőfazékba. Tegyük hozzá a mazsolát, a hagymát és a porcukrot.
2. Öntsük bele az ecetet és forraljuk fel a keveréket. Fedetlenül főzzük 120 percig, a...
Nektarinrelish
Nektarinrelish
Nektarinrelish | 115 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hevítsük fel az olajat egy nagy lábasban. Tegyük bele a hagymát, a chilit, a rozmaringot és a babérlevelet. Gyakran megkeverve főzzük körülbelül 15 percig, amíg a hagyma megpuhul.
2. Adjuk hozzá a...
Almamártás uborkával
Almamártás uborkával
Almamártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, és kis kockákra vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. A hagymát és az uborkát finomra kockázzuk.
2. A tejfölt összekeverjük a majonézzel és a tormával (üvegest vál...
Krém grillezett padlizsánból
Krém grillezett padlizsánból
Padlizsánkrém | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Készítsük elő a grillezőt közvetlen sütésre, és melegítsük forróra.
2. A megmosott padlizsánokat tűzdeljük meg a megtisztított és hosszában 3-4 részre vágott fokhagymákkal, és fektessük a forró ro...
Dinsztelthagyma-relish
Dinsztelthagyma-relish
Hagymarelish | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hámozzuk meg a hagymákat, vágjuk őket félbe, majd szeleteljük fel vékonyan. A szeletek legyenek egyforma vastagságúak, mivel így egyenletesen barnulnak, és a relishnek megfelelő lesz az állaga.
2...
Almaszósz
Almaszósz
Almamártás | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A cukrot és a vizet lábosba tesszük, és addig melegítjük, amíg a cukor felolvad.
2. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt almát. Gyakori kevergetés mellett kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
3. ...
Ananászhab
Ananászhab
Ananászmártás | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk apróra az ananászt, majd turmixoljuk, keverjük össze a tejföllel és verjük habosra.
2. A habot ezután ízesítsük a többi hozzávalóval.
Jól illik pl. a borjúfondühöz.

Vajas, hagymás sajtfondü
Vajas, hagymás sajtfondü
Sajtfondü | 25 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Reszeljük meg durván a sajtot, vagy vágjuk vékony szeletekre a fondüsütő fölött.
2. Tegyük a fondüsütőt lassú tűzre, és vízfürdő fölött keverjük állandó a sajtot, keverjük bele az almabort, tegyük...
Paradicsomos olajbogyópüré
Paradicsomos olajbogyópüré
Olajbogyós mártás | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Turmixba tesszük a kimagozott, durvára vágott, marinált olajbogyót. Hozzáadjuk a finomra vágott újhagymát, a lecsepegtetett kapribogyót, a felaprított, napon aszalt paradicsomot és a feldarabolt, n...
Csípős almachutney
Csípős almachutney
Almachutney | 10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Összekeverjük a tejfölt, a joghurtot, a készen vásárolt csípős almachutney-t és a juharszirupot.
2. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a tálalásig hűtőben tartjuk.

Szalonnamártás zöldfűszerekkel
Szalonnamártás zöldfűszerekkel
20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Aprítsuk kockákra a szalonnát, majd futtassuk meg az olajban.
2. Metéljük fel a hagymát és a fokhagymát, a pórét pedig vágjuk csíkokra. A hagymaféléket dinszteljük üvegesre a szalonnával.
3. Önt...
Hideg paradicsommártás
Hideg paradicsommártás
Hideg paradicsommártás | 20 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A friss paradicsomok tetejére kis keresztet vágunk. 10 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd jéghideg vízzel teli tálba merítjük. Lecsepegtetjük, és éles, hegyes késsel kivágjuk a csumájukat, lehú...
Tonhalkrém
Tonhalkrém
10 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tonhalat lecsöpögtetjük. A fokhagymát meghámozzuk és elfelezzük.
2. Turmixgépben vagy rúdmixerrel mindkettőt pépesítjük a kapribogyóval, citromlével, borral és olajjal együtt.
3. Belekeverjük...
további találatok...