Magyaros ételek

Feltételek: magyaros

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
tájegységek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

827 találat

Sertéskocsonya
Sertéskocsonya
Hagyományos sertéskocsonya | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kocsonyahúst (farok, fej, csülök, bőr), ha szükséges, lepörzsölünk, majd igen alaposan megmossuk, és lobogó forró vízzel leforrázzuk. Ezután hideg vízben, melyet sóval, fokhagymával, vöröshagymáv...
Fogolypecsenye szalonnában
Fogolypecsenye szalonnában
Fogolysült | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütésre előkészített madarakat kívül-belül besózzuk, és megszórjuk majoránnával.
2. A szalonnából 4 vékony szeletet vágunk, a többit csíkokra aprítjuk. A csíkokkal megtűzdeljük a madarak mellét...
Tejfölös fácánleves
Tejfölös fácánleves
Fácánerőleves | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megtisztított, kb. 80 dkg-os fácánt kettévágjuk, és sós vízben, lassú forralással puhára főzzük. Leszűrjük, a húslét félretesszük, a húst kicsontozzuk, kis darabokra vágjuk.
2. A zöldségeket me...
Szüreti birkapörkölt
Szüreti birkapörkölt
Birkapörkölt | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A birkahúst feldaraboljuk. A hagymát felaprítjuk, a bográcsban a zsíron megfonnyasztjuk, belekeverjük a paprikát, és azonnal rádobjuk a húsdarabokat (ha van lábszárcsont, feldarabolva ez kerüljön a...
Sonkás lángos
Sonkás lángos
Olajban sült lángos | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Elkészítjük a tésztát az alreceptben megadott leírás szerint.
2. Főtt füstölt sonkát vagy tarját megdaráljuk, tejföllel sűrű krémmé keverjük, és ebből teszünk kisütés előtt 1-2 kávéskanálnyi hal...
Húsvéti báránycomb
Húsvéti báránycomb
Szalonnás báránysült, Paradicsomos báránysült | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sonkaszalonnát keskeny csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a húst, melyet, ha szükséges, zsineggel körülhurkolva formázunk is.
2. Tepsibe tesszük, megsózzuk. A zsírt megforrósítjuk, a húsra ö...
Barackos gombóc
Barackos gombóc
Barackos gombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A krumplit héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és krumplinyomón gyúródeszkára törjük.
2. A barackot kimagozzuk, kettéosztjuk (ha nagy, négybe vesszük; ha nem elég édes, kockacukrot teszünk...
Sült csirke
Sült csirke
Fűszeres sült csirke | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az aprólékjától megszabadított csirkét kívül-belül besózzuk (hasüregébe szórjuk a majoránnát vagy tesszük a petrezselyemzöldet).
2. Tepsibe fektetjük, leöntjük a megforrósított zsírral, forró süt...
Körözött
Körözött
Körözött | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, (a kemény tojást lereszeljük), és behűtjük.
2. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Tálalhatjuk úgy, hogy kicsumázott zöldpaprikába töltjük, lehűtjük, s a paprikát f...
Bundás kenyér
Bundás kenyér
Bundáskenyér | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A középvastag kenyérszeleteket sóval ízesített, esetleg kevés tejjel szaporított felvert tojásba mártjuk.
2. Bő, forró zsiradékban mindkét oldalukat ropogósra sütjük. Frissen, forrón tálaljuk.

Kacsasült káposztás csuszával töltve
Kacsasült káposztás csuszával töltve
Töltött kacsa | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konyhakész kacsákat kívül-belül bedörzsöljük sóval, belsejüket megszórjuk borssal és majoránnával, majd a két kacsát egyenként olajozott alufóliába takarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
2. Ezu...
Töltött karalábé
Töltött karalábé
Töltött karalábé | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A karalábékat megtisztítjuk, és miután belsejüket kivájtuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
2. A petrezselyemzöldet (kaprot) finomra aprítjuk. A zsemlét vízben megáztatjuk...
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A túrót villával simára törjük.
2. A vajat összemorzsoljuk a liszttel és a sóval, hozzákeverjük a túrót.
3. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és háromszor hajtogatjuk, közben 30-30 percet ...
Túrógombóc
Túrógombóc
Túrógombóc | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A túróba csipetnyi sót teszünk (hozzáadjuk a cukrot), a tojásokat, a darát, és villával vagy fakanállal jól eldolgozzuk.
2. Legalább 60 perc hosszat, de akár néhány órán át a hűtőszekrényben pihe...
Tejfölös, túrós csusza
Tejfölös, túrós csusza
Tejfölös csuszatészta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csuszatésztát kifőzzük.
2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, a zsírban aranysárgára sütjük, és a zsírból kiszedjük a pörcöt.
3. A zsír felére szedjük a tésztát, összekeverjük az elmorzsolt túró...
Tarhonyaleves
Tarhonyaleves
Tarhonyaleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paprikát és a paradicsomot valamint a megtisztított krumplit kockára vágjuk.
2. A zsírt felhevítjük, sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát, majd aranysárgára a tarhonyát, és félretess...
Sült kolbász burgonyapürével
Sült kolbász burgonyapürével
Fűszeres sült kolbász | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőkolbász bőrét villával több helyütt megszurkáljuk. Serpenyőbe tesszük, kevés vizet öntünk alá és közepes hőfokon barnára sütjük. Külön zsír hozzáadása nem szükséges.
2. Közben a meghámozott...
Magyaros spárga
Magyaros spárga
Csőben sült spárga | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy sütőtálat kivajazunk. A fás részeitől megtisztított spárgát forró, sós, cukros vízben 6-7 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, félr...
Gundel-palacsinta
Gundel-palacsinta
Gundel palacsinta | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Kisütjük a palacsintákat .
2. A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral, hozzávegyítjük a diót, és folyamatosan keverve krémsűrűségűre főzzük. Mikor kész, belekeverjük a narancshéjat, a mazso...
Ropogós malacpecsenye
Ropogós malacpecsenye
Egészben sült malac | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megmosott malacot (kb. 4-5 kg) leszárítjuk. Elejét a tokától indulva behasítjuk, belsejét besózzuk, meghintjük majoránnával. 30 percet állni hagyjuk, ismét szárazra töröljük.
2. Szájába almát i...
további találatok...