Magyaros ételek

Feltételek: magyaros

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
ételfajták
tájegységek
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

827 találat

Sertéskocsonya
Sertéskocsonya
Hagyományos sertéskocsonya | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kocsonyahúst (farok, fej, csülök, bőr), ha szükséges, lepörzsölünk, majd igen alaposan megmossuk, és lobogó forró vízzel leforrázzuk. Ezután hideg vízben, melyet sóval, fokhagymával, vöröshagymáv...
Fogolypecsenye szalonnában
Fogolypecsenye szalonnában
Fogolysült | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sütésre előkészített madarakat kívül-belül besózzuk, és megszórjuk majoránnával.
2. A szalonnából 4 vékony szeletet vágunk, a többit csíkokra aprítjuk. A csíkokkal megtűzdeljük a madarak mellét...
Tejfölös fácánleves
Tejfölös fácánleves
Fácánerőleves | több mint 2 óra | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megtisztított, kb. 80 dkg-os fácánt kettévágjuk, és sós vízben, lassú forralással puhára főzzük. Leszűrjük, a húslét félretesszük, a húst kicsontozzuk, kis darabokra vágjuk.
2. A zöldségeket me...
Sonkás lángos
Sonkás lángos
Olajban sült lángos | 120 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Elkészítjük a tésztát az alreceptben megadott leírás szerint.
2. Főtt füstölt sonkát vagy tarját megdaráljuk, tejföllel sűrű krémmé keverjük, és ebből teszünk kisütés előtt 1-2 kávéskanálnyi hal...
Szüreti birkapörkölt
Szüreti birkapörkölt
Birkapörkölt | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A birkahúst feldaraboljuk. A hagymát felaprítjuk, a bográcsban a zsíron megfonnyasztjuk, belekeverjük a paprikát, és azonnal rádobjuk a húsdarabokat (ha van lábszárcsont, feldarabolva ez kerüljön a...
Húsvéti báránycomb
Húsvéti báránycomb
Szalonnás báránysült, Paradicsomos báránysült | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A sonkaszalonnát keskeny csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a húst, melyet, ha szükséges, zsineggel körülhurkolva formázunk is.
2. Tepsibe tesszük, megsózzuk. A zsírt megforrósítjuk, a húsra ö...
Körözött
Körözött
Körözött | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, (a kemény tojást lereszeljük), és behűtjük.
2. Kenyérre kenve fogyasztjuk. Tálalhatjuk úgy, hogy kicsumázott zöldpaprikába töltjük, lehűtjük, s a paprikát f...
Barackos gombóc
Barackos gombóc
Barackos gombóc | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A krumplit héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, és krumplinyomón gyúródeszkára törjük.
2. A barackot kimagozzuk, kettéosztjuk (ha nagy, négybe vesszük; ha nem elég édes, kockacukrot teszünk...
Sült csirke
Sült csirke
Fűszeres sült csirke | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az aprólékjától megszabadított csirkét kívül-belül besózzuk (hasüregébe szórjuk a majoránnát vagy tesszük a petrezselyemzöldet).
2. Tepsibe fektetjük, leöntjük a megforrósított zsírral, forró süt...
Bundás kenyér
Bundás kenyér
Bundáskenyér | 15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A középvastag kenyérszeleteket sóval ízesített, esetleg kevés tejjel szaporított felvert tojásba mártjuk.
2. Bő, forró zsiradékban mindkét oldalukat ropogósra sütjük. Frissen, forrón tálaljuk.

Túrógombóc
Túrógombóc
Túrógombóc | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A túróba csipetnyi sót teszünk (hozzáadjuk a cukrot), a tojásokat, a darát, és villával vagy fakanállal jól eldolgozzuk.
2. Legalább 60 perc hosszat, de akár néhány órán át a hűtőszekrényben pihe...
Sült kolbász burgonyapürével
Sült kolbász burgonyapürével
Fűszeres sült kolbász | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőkolbász bőrét villával több helyütt megszurkáljuk. Serpenyőbe tesszük, kevés vizet öntünk alá és közepes hőfokon barnára sütjük. Külön zsír hozzáadása nem szükséges.
2. Közben a meghámozott...
Magyaros spárga
Magyaros spárga
Csőben sült spárga | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy sütőtálat kivajazunk. A fás részeitől megtisztított spárgát forró, sós, cukros vízben 6-7 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, félr...
Töltött karalábé
Töltött karalábé
Töltött karalábé | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A karalábékat megtisztítjuk, és miután belsejüket kivájtuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
2. A petrezselyemzöldet (kaprot) finomra aprítjuk. A zsemlét vízben megáztatjuk...
Kacsasült káposztás csuszával töltve
Kacsasült káposztás csuszával töltve
Töltött kacsa | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A konyhakész kacsákat kívül-belül bedörzsöljük sóval, belsejüket megszórjuk borssal és majoránnával, majd a két kacsát egyenként olajozott alufóliába takarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
2. Ezu...
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A túrót villával simára törjük.
2. A vajat összemorzsoljuk a liszttel és a sóval, hozzákeverjük a túrót.
3. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és háromszor hajtogatjuk, közben 30-30 percet ...
Tarhonyaleves
Tarhonyaleves
Tarhonyaleves | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A paprikát és a paradicsomot valamint a megtisztított krumplit kockára vágjuk.
2. A zsírt felhevítjük, sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát, majd aranysárgára a tarhonyát, és félretess...
Tejfölös, túrós csusza
Tejfölös, túrós csusza
Tejfölös csuszatészta | 25 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A csuszatésztát kifőzzük.
2. A szalonnát kis kockákra vágjuk, a zsírban aranysárgára sütjük, és a zsírból kiszedjük a pörcöt.
3. A zsír felére szedjük a tésztát, összekeverjük az elmorzsolt túró...
Palócleves
Palócleves
Palócgulyás | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A húst apró kockára vágjuk, leforrázzuk, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
2. Pörköltalapot készítünk, a húst beletesszük, és kavargatva, nagy lángon 1-2 percig pörköljük; sózzuk, majd mér...
Töltött paprika
Töltött paprika
Töltött paprika paradicsom szószban, Töltött paprika rizses-húsos töltelékkel | 90 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A paprikákat kicsumázzuk.
2. A hagyma egynegyedét finomra aprítjuk és megfuttatjuk egy kis lábasban zsíron. Rátesszük a rizst, enyhén sózzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és addig párolju...
további találatok...