Gasztro-szótár

Írd a szövegmezőbe a keresett kifejezést, vagy kattints a mező alatt megjelenők valamelyikére és a könyvecske jobboldalán megkapod a leírást.
A leírások egy része az adott kifejezés bővebb kifejtését is tartalmazza, ebben az esetben a kék címre kattintva juthatsz a bővebb tartalomhoz.. Jó böngészést!

Ízelítőül:
kruton
karmonádli
bouillon
peppermint
Marosmenti
pofézni
mascarpone
habfixáló
kínai metélőhagyma
juharszirup
borjúnyelv
karalábé
pirítás
forrázás
habarás
gőzölés
sütőforma dupla bélelése
pörzsölés
salátacentrifuga
waffelsütő
karalábévájó
sütőlap
disznópörzsölő
szeletelőkés

Könyvek

Megkóstoltam Itáliát Megkóstoltam Itáliát
Szerző: Seres Attila
Kiadó: Palatinus Kiadó (2003)

A könyv egyfajta gasztronómiai utazás időben és térben. Az élvezetes stílusban megírt útibeszámoló persze...

Konyhai kifejezések kisszótára Konyhai kifejezések kisszótára
Szerző: Juhani Nagy János
Kiadó: Mezőgazda Kiadó (2004)

Ez a konyhai kisszótár rövid, tömör, közérthető értelmezését adja a magyarul eddig tisztázatlan vagy...

Borsznobok szótára Borsznobok szótára
Szerzők: Kamp, David, Lynch, David
Kiadó: Athenaeum 2000 Kiadó (2010)

"Borsznob." Már maga az elnevezés is különcködő. Ha ezzel a végletesen sznob sznobériával találkozik az...

Gasztronómiai szótár Gasztronómiai szótár
Szerzők: Hadoke, Mike, Kerndter, Fritz
Kiadó: Grimm Kiadó (2008)

Összesen mintegy 2500 aktuális szakkifejezés. Szakterületek: általános gasztronómia, elkészítési módok...

Cikkek