séfkés

séfkés

A konyhai kések jól használható és érdekes tagja az úgynevezett „séfkés”, amely a zöldségpucoláson kívül szinte mindenre jól használható, de úgy tartja a fáma, hogy csak a séf használhatja, aki már minden más kés használatának a mestere, így megengedheti magának, hogy szinte csak ezt használja.
A séfkés 20-40 cm hosszú, 4-6 cm széles, hegyben végződő, foka egyenes, teste a nyélnél széles, mely enyhe ívben tart a hegy felé, s a hosszával arányos pengevastagságú. Tapasztalatom szerint a körülbelül 20-25 cm hosszú, széles de vékony pengevastagságúak a leghasználhatóbbak egy átlagos konyhában. Ez a méret kevésbé terheli a kezünket. Darabolásra, szeletelésre jól használható. Meglepő alkalmazási területe a sokpikkelyű ponty pikkelyeinek levágása.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció