tésztafőző fazék

tésztafőző fazék

A száraztészta, galuska főzésnek legfontosabb tudnivalója, hogy forrásban lévő vízbe kell tenni a tésztát és az ekkor lehűlő vizet a lehető leggyorsabban újra erős forrásba kell hozni.
Erre a legalkalmasabb a magas, vékony falú fém fazék.
A hosszú tészták, mint a spagetti, makaróni főzésére speciális, nagyon magas oldalú fazék használata ajánlatos.
Praktikus változata az, melybe a fazékba fogantyúkkal ellátott főző-szűrőbetét illeszthető. Ezt használva a megfőtt tésztát egy mozdulattal kivehetjük a fazékból és egyben le is szűrhetjük, csepegtethetjük. Ezen a módon készíthetünk bő olajban sült burgonyát, kisebb panírozott húsokat, zöldségeket stb.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Tésztavarázs Tésztavarázs
Szerző: Roux, Michel
Kiadó: T.bálint Kiadó (2012)

Csupa könnyen elsajátítható recept található ebben a nagyszerű gyűjteményben amely minden klasszikus...

Lángosparti Lángosparti
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2010)

Mi legyen a hűtőben, amit bármikor elő lehet venni, és amit biztosan szeretnek is a vendégek?Mi az, ami nem...

Csirke Csirke
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A csirkehús kiváló fehérje-, B-vitamin-, és ásványianyag-forrás. Alacsony zsírtartalma miatt ideális étel...

Tészták sütve, főzve Tészták sütve, főzve
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2009)

Habár az élelmiszerárak az egekbe szöktek, a tészta még abban az esetben is olcsó nyers-anyagnak számít, ha...

816 ízletes étel 816 ízletes étel
Szerző: Boda Zoltánné
Kiadó: Pannon Literatúra Kiadó (2006)

Napjaink rohanó, túlterhelt világában egyre gyakrabban előfordul, hogy nincs időnk a konyhai munkára, és...

Világkonyha Világkonyha
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne...

Olasz konyha Olasz konyha
Kiadó: Vince Kiadó (2011)

Az olasz konyháért szinte mindenki rajong. Alighanem azért, mert a tésztákkal vagy rizottókkal, hús- és...

Pizza - a legjobb receptek Pizza - a legjobb receptek
Kiadó: Art Nouveau Kiadó (2012)

Ez az egyedi tervezésű pizzásdoboz 30 receptet tartalmazó szakácskönyvet rejt, amely sikeres sütést, finom...

Főzzünk könnyedén! Főzzünk könnyedén!
Szerkesztő: Bihari Krisztina
Kiadó: IMP AB/Mester Kiadó (0)

Szembetűnő, mennyire étvágygerjesztők a kártyákon található ételek - az ember rögtön kedvet kap az...

Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A jó vegetáriánus étel egészséges, gyorsan, könnyen elkészíthető és nagy gasztronómiai élvezetet nyújt....

Együnk kevés hússal is finomat! Együnk kevés hússal is finomat!
Szerkesztő: Dr. Ráczalmási György
Kiadó: Lapkiadó Vállalat (1984)

A pizza napjaink kétségtelenül egyik legnépszerűbb étele. Eredetileg olasz, de ismeretes szinte az egész...

Tészták Tészták
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt...

Modern mediterrán konyha Modern mediterrán konyha
Szerző: Balashova, Elena
Kiadó: Kossuth Kiadó (2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a...

33 palacsinta 33 palacsinta
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2009)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

Pizzaparti Pizzaparti
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2010)

A pizza a legkitűnőbb társasági étel, mert egyszerre nagyobb mennyiség is készülhet belőle, a háziasszony a...

Palacsintaparti Palacsintaparti
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2010)

Egyszer fogadásból egy olyan bulit rendeztem fiatalok számára, ahol minden étel alapja a palacsintatészta volt....

Olasz konyha Olasz konyha
Szerzők: Bardi, Carla, Vignozzi, Sarah, Gioffré, Rosalba
Kiadó: Kossuth Kiadó (2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még...

1 tészta - 50 pizza 1 tészta - 50 pizza
Szerző: Kempe, Christina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (0)

Több mint száz évvel ezelőtt indult világhódító útjára a pizza. Ebből a közkedvelt és laktató ételből...

Wok Wok
Wok Wok
Szerkesztő: Biró Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

A wokban sütés gyors, hatékony és nagyon egészséges módja annak, hogy az étel összetevői megőrizzék...

Kapcsolódó cikkek