reszelő

reszelő

A reszelő is azon konyhai eszközök közé tartozik amelyek segítenek felaprózni, darabolni az ételeink készítéséhez használatos anyagokat. Ezek közös jellemzője, hogy a reszelékek nagyon sok és össze nem tapadó kisebb darabokból állnak, ellentétben például a darálékokkal, töretekkel, vagdalékokkal.
A reszelő egy fémlap, melyen éles késekként működő, kisebb-nagyobb lyukas zsebekre emlékeztető kitüremkedések találhatók. Ezeken ide-oda toljuk a reszelni kívánt anyagot, a kis kések azokról kisebb-nagyobb forgácsokat, csíkocskákat vágnak le, melyek a lyukakon áthullanak. Sok reszelő négyoldalú, doboz szerű "multifunkcionális". Ezeken többnyire található morzsa készítő, csokoládé, sajt, káposzta reszelő és egy uborka szeletelő kés is.
A csokoládé és sajt reszelésére létezik körmozgású, hengerkéses működésű változat is.
Ezek az aprítási lehetőségek többnyire megtalálhatók a konyhai robotgépek funkciói között is.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció