tűzhely

tűzhely

A gáz- és az elektromos tűzhely és sütő a modern kor találmányai. Van aki az egyikre, van aki a másikra esküszik, bár elmondható, hogy kellő tapasztalattal mindkettő kitűnően használható. A gázsütő gyorsabban felmelegszik, de talán könnyebben is éget, míg az elektromos nem olyan gyorsan felfűthető, de alkalmasabbnak tűnik lassabb étel készítésre. Ez utóbbi gyakran grillezővel is ellátott, esetenként légkeverős, melyben egyszerre több tepsiben is süthetünk. Gyakori a gázzal működő főző és az elektromos sütő kombinációja.
A gázkészülékek használata némi tapasztalatot igényel, mert főleg a vékonyabb aljú edényekben könnyebben odakozmál az étel. Lehetőleg vastag aljú, rozsdamentes edényeket használjunk hozzá. Ezekben főzve jelentősen csökken az odaégés veszélye, valamint jól záró fedelük kisebb lángon, energiatakarékosabb főzést tesz lehetővé. Ezeknek hiányában használjunk vastag, hőelosztó fémlapokat.
Az elektromos sütő aljának tetőcseréppel vagy vastag alufóliával való bélelése nem tanácsos. Ugyanis az ezekről visszaverődő hő könnyen deformálja a tűzhely alját.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
Szerkesztők: Bowring, Jane, Price, Jane
Kiadó: Vince Kiadó (2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a...

Barbecue Barbecue
Szerző: Feller, Thomas
Kiadó: Geopen Kiadó (2011)

A barbecue egyszerű, finom, és még elrontani sem lehet, mert mindenért kárpótol a sütögetéssel egybekötött...

Wok 2 Wok 2
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2001)

A főzést a wokban nálunk is mind többen kedvelik. Ez nem is csoda, hiszen egyetlen más főzőedényben sincs az...

Változatos wok Változatos wok
Szerző: Kittler, Martina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2005)

A wok, a távol-keleti konyhák zseniális találmánya fényes karriert futott be Nyugaton is. Mert: könnyedén...

Ezerízű Kína Ezerízű Kína
Szerző: Terebess Gábor
Kiadó: Helikon Kiadó (1986)

"Ez a könyv - mondja érdekfeszítő művéről a szerző, aki maga is hosszabb ideig élt a Távol-Keleten -...

Grillezés a kertben és a konyhában Grillezés a kertben és a konyhában
Szerző: Daiber, Claudia
Kiadó: Cser Kiadó (2008)

Ez a könyv, eltérően a témában megjelent hasonló kiadványoktól, jóval többet kínál egy puszta...

Kínai konyha Kínai konyha
Szerző: Stacey, Jenny
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál,...

Készítsünk wokételeket! Készítsünk wokételeket!
Szerkesztő: Szász Terézia
Kiadó: Elektra Kiadóház (2010)

Sorozatunkban különböző ételféleségeket válogattunk össze. A belső oldalak színes, látványos fotóival,...

A legfinomabb tepsis ételek A legfinomabb tepsis ételek
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2012)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Mikrohullámú sütő Mikrohullámú sütő
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2000)

A mikrohullámú sütő lassan már a konyha alapfelszereléséhez tartozik, habár sokan csak a fagyasztott...

Serpenyőben sültek Serpenyőben sültek
Szerkesztő: F. Nagy Angéla
Kiadó: Kulturtrade Kiadó (1997)

Ha van kéznél a konyhában egy jó serpenyő és némi hús-, zöldség--, illetve tésztaféle, máris neki lehet...

Wok Wok
Wok Wok
Szerző: Davies, Siân
Kiadó: Vince Kiadó (2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges,...

Wok 3 Wok 3
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2005)

Wokban főzni egyet jelent az ételek egyszerű, gyors, egészséges elkészítésével. Ebben a sokoldalú...

1 serpenyő - 50 recept 1 serpenyő - 50 recept
Szerző: Kittler, Martina
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2004)

Nemcsak recepteket találunk a könyvben, hanem hasznos elméleti tudásra is szert tehetünk: tanácsok a megfelelő...

155 wokban készült étel 155 wokban készült étel
Szerző: Bártfai László
Kiadó: Holló és Társa Kiadó (2009)

A témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen...

Fondü és raklett Fondü és raklett
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (2009)

Kedveli Ön a kedélyes családi vagy baráti összejöveteleket, és emellett még a finomságokról sem akar...

500 kínai recept 500 kínai recept
Szerző: Szovátai Vass
Kiadó: Pro-Book Kiadó (2008)

Mindazok számára ajánljuk ezeket a recepteket, akik szeretik a megszokott ízeket, de a különleges ételeket sem...

Kapcsolódó cikkek