tepsi

tepsi

A téglalap alakú, magasabb oldalfallal rendelkező sütőlapot nevezzük tepsinek, mely a konyhai sütő eszközök leguniverzálisabb darabja. Szinte minden sütőben készülő étel készítésére alkalmas.
Anyaga szinte mindig rozsdamentes acél, zománcbevonatú fém, de kisebbek hőálló üvegből is kaphatók.
A sütőben használatos konyhai eszközök a tepsik, sütőlapok, tálak és speciális sütőedények. Anyaguk és bevonatuk ugyanaz, mint a többi konyhai edényé. Nagyságuk és formájuk rendkívül változatos és mindig az adott elvégzendő munkafolyamathoz legcélszerűbbet használjuk.

Húsostepsi
A legjobb a zománcos, de számos teflonbevonatú húsostepsi is létezik, amelyek könnyen és jól tisztíthatóak. A méretük különböző:
- Egy kisméretű néhány szelet hús vagy zöldség sütéséhez.
- Egy közepes a csirke vagy kevés hús, bélszín, esetleg vesepecsenye sütéséhez.
- Egy nagyméretű a pulyka vagy nagyobb mennyiségű hús megsütéséhez.

Süteményestepsi
Különböző formában és méretben kaphatók. A kerek formában torták süthetők, a négyszögletes vagy téglalap alakúakban sütikockák, szeletek, pogácsák vagy akár szendvics is.

Kenyérsütő tepsi
Különböző méretben és formában kapható. A legkeresettebb és legkedveltebb az, amelyben egy 90 fekás kenyér süthető.

Pite- és muffintepsi
Mindkettőben süthető aprósütemény, gyümölcsös kosárka is. A muffinsütőből kettőt ajánlunk: egyszerűbbet, illetve olyat, amelynek a kosárkája önállóan is használható.

A grillező tepsiben lábakon álló grillrács található.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció