lerakás/rétegezés

lerakás/rétegezés
A lerakáskor többnyire előfőzött, darált, előpárolt alapanyagokat tűzálló edénybe egymásra rétegezünk és sütőben megsütjük

Az ily módon készült egytálételeket a rájuk legjellemzőbb összetevőjükről - többnyire ez a zöldség - nevezték el. Így van: rakott krumpli, zöldbab, kelkáposzta, káposzta, padlizsán. Az édességek között található pl. a rakott palacsinta, máglyarakás. Ezek az ételek általában tartalmasak, ízletesek, változatossá teszik étrendünket. Rakott ételek esetében vigyázzunk a fűszerezéssel, a cél, hogy amikor mindent "összeraktunk" harmonikus legyen az ízhatás, egyik fűszer íze se "ugorjon" ki és nyomja el a többi hozzávaló ízét. A sütést alacsony hőfokon végezzük, hogy az étel közepe is jól átsüljön, a teteje pedig ropogós legyen.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció