töltés

töltés
Töltéssel hús és zöldség ételeinket tesszük változatossá

A töltéssel változatosabbá, táplálóbbá tehetjük egyes ételeinket. Tölteni általában egyes húsféléket és zöldségeket szoktunk. Húsok közül töltésre alkalmas pl. a borjúszegy, a sertés dagadó. Gyakran egészben sült karajt is készíthetünk töltve, erre általában kolbászt, ritkábban aszalt szilvát használunk. A baromfiak közül a csirkét, pulykát töltjük a leggyakrabban. A töltött húsok sütését úgy praktikus időzíteni, hogy a tálalás előtt kb. negyed órával készen legyenek, így van idő arra, hogy kicsit megdermedjenek és könnyebben szeletelhetők legyenek. Zöldségek közül tölthetjük a gombát, paradicsomot, karalábét, tököt, padlizsánt, paprikát. A töltést vagy kézzel, vagy nyomózsákkal végezhetjük el. Ha ügyesek vagyunk a nyomózsákkal egyenletesebben tudunk tölteni. Vigyázzunk, hogy a töltés ne legyen túl kemény, mert a sütésnél, vagy főzésnél felhasad a hús, vagy a zöldség.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció