sütőforma bélelése

sütőforma bélelése
Torták, sütemények készítésénél alkalmazott eljárás...

Bélelésnek nevezzük a különböző sütőedények - elsősorban torta formák, tepsik - tésztával való kibélelését. Amikor ezt a folyamatot végezzük a tésztával bánjunk óvatosan, nehogy munka közben túlzottan megnyúljon.
A tésztát a sodrófára fektetjük (1. kép), és a tortaforma fölött letekerjük. A tésztaszéleket a maradék tésztából gyúrt apró golyócskával az előkészített tortaforma hullámos oldalához nyomkodjuk (2. kép). A sodrófát óvatosan, de határozottan végiggördítjük a tortaforma peremén (3. kép), ezzel választjuk le a kilógó tésztaszéleket. A kibélelt formát 10 percre a hűtőbe tesszük. A torta alját villával megszurkáljuk (4. kép), hogy a sütéskor keletkező gőz a lyukakon keresztül elillanhasson.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció