kimagozás

kimagozás
Gyümölcsök és zöldségek konyhai előkészítési eljárása...

A nem nyersen fogyasztott gyümölcsök magját a felhasználás előtt gyakran eltávolítjuk. A cseresznyét, meggyet, szilvát és a barackokat ha sütemények, piték töltelékeként használjuk általában kimagozzuk. Ugyanakkor befőttek, kompótok készítése esetén ez nem szükséges. Az alma, körte, birs magházát a magokkal együtt kivágjuk akár főzés, akár befőzés előtt.
A zöldségek közül általában a tökfélék teljes magházát eltávolítjuk, kivétel a kígyóuborka és a gyenge salátauborka. A legtöbb recept javasolja a paradicsom magjainak és lágy belső részeinek az eltávolítását, de ezt mindig az dönti el, hogy milyen ételt készítünk.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció