szűrés

szűrés
Szűrünk derítés céljából kocsonyalét, hús- és erőleveseket, mártásokat, melyekből így távolítjuk el a már ízt nem adó alapanyagokat. Szűréssel távolítjuk el a zöldségek, tészták, burgonya főzővízét is

A levesek közül szűrni szoktuk a húslevest, erőlevest finom szűrőruhán, vagy finom szálú szitán keresztül. Ha lehet ne öntsük a leveseket, hanem kanállal átszedve végezzük a szűrést.
A levesekhez hasonlóan végezzük az aszpik, a kocsonya és egyes mártások - mint a fehér és barna zománcmártás - szűrését is. Más mártásokat finom lyukú szűrőn, vagy kúpszűrőn keresztül szűrjük le.
A főtt tésztákat és zöldségeket általában nagy lyukú tésztaszűrőbe öntjük.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció