zöldhagyma

újhagyma

zöldhagyma
Kedvelt kora tavaszi zöldségünk...

Jellemzői

A zöldhagyma frissen szedett vöröshagyma, amelynek még nem alakult ki a megvastagodott feje. A vöröshagymát hajtatják, hogy minél hosszabb legyen az igazán élvezetes, zsenge fehér része, és felszedik mielőtt a hagyma igazán kialakulna, megnőne.Az első friss, tavaszi zöldségek közé tartozik. Tél végén kora tavasszal megjelenik a piacokon, boltokban a hónapos retekkel együtt. Íze kellemes, édeskés, kevésbé csípős mint a vöröshagyma. Ízletes kora tavaszi csemege, és egyben fontos vitaminforrás is. A zöldhagyma C-vitamin tartalma rendkívül magas.

Konyhai felhasználása

Fogyaszthatjuk nyersen, sütve vagy főzve. Saláták fontos alkotórésze, de tehetjük levesekbe, mártásokba is. Nyersen nagyon kellemesen fűszerezi a különböző sajtokat, túrókat. Helyettesíthetjük vele a vöröshagymát a főzés, sütés során.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció