csemegekukorica

csemegekukorica
A kukorica emberi fogyasztásra nemesített változata...

Amerikában őshonos.

Beltartalmi értéke

Tápértéke jelentős. Magas a fehérje és szénhidrát tartalma. C vitamin, karotin, vas, foszfor, kalcium található benne. Ízét a cukortartalma határozza meg, mely zsenge, un. tejes érésben a legmagasabb.

Konyhai felhasználása

Levesek, köretek, saláták alapanyaga lehet. Nagyon finom csövesen grillezve. Ez különösen Észak-Amerikában kedvenc elkészítési mód, vajjal, majonézzel is fogyasztják. Jól mélyhűthető és konzerválható.

Vásárlási tanács

Tanácsos a körmünkkel benyomni egy-két szemet, ha gyenge "tejes" lé jön ki a sérült felületen akkor zsenge megvásárolható. Vigyázzunk, mert a piacon gyakran éretlen takarmánykukoricát árulnak csemegekukorica helyett, amely általában kevésbé édes.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció