tejszín

cream, crema, la créme, Sahne

tejszín
A tejszín a friss tej zsírdús része, amely a felszínre úszik, ha a tejet állni hagyják. Ételek és szószok alapanyagaként használják...

Változatai

Sűrített tejszín - aludttejről a lefölözött tejszínt kissé felmelegítik, majd lehűtik. Délnyugat-angliai specialitás.

Habtejszín - zsírtartalma a szimpla és a dupla tejszín között van. Kizárólag tejszínhab készítésére használják.

Dupla tejszín - ( créme double) legalább 48% zsírt tartalmaz. Időnként cukorral vagy ízesítőszerekkel dúsítják, ilyen változata a creme chantilly, süteményekhez, desszertekhez használják.

Steril tejszín - zsírtartalma legalább 23%. Homogenizálás, hőkezelés és lehűtés után konzervként árulják.

Főző tejszín - jól tűri a hőkezelést. Zsírtartalma 10-12%. Általában krém és gyümölcslevesek, főzelékek készítésénél használják.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
recepttár
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!