darált marhahús

darált marhahús
Húsdarálóval vagy kuterrel apróbb vagy nagyobb darálékká alakított marhahús...

A darált marhahús használata nem volt jellemző a magyar konyhára. Szélesebb körben csak erőleves főzésekor használták.
Jelentős alapanyaga a német eredetű kolbászoknak, szalámiknak és egyéb bélbe töltött és füstölt, hentes által készített termékeknek (pl. stifolder stb.).
Manapság az egyre közkedveltebb olasz konyha terjedése használatát gyakoribbá tette.
A marhahús darálék készítésekor fontos, hogy a húst a készítendő ételnek megfelelő húsrészt válasszuk ki.
A klasszikus erőlevesbe lábszár és bőnyés (mócsingos) húsok valók, míg szalámikba, kolbászba, húspogácsába (hamburger) szaftos, puhább húsokat válasszunk. Ilyen például a felsál, puha hátszín, stefánia, vastaglapocka.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció