báránylapocka

épaule d'agneau, Lammschulter, paletilla de cordero, shoulder of lamb, spalla di agnello

báránylapocka
A bárány másodrendű részei közé tartozik a lapocka...

A lapocka tulajdonképpen az első combot jelenti. Eléggé zsíros, de szaftos, ízletes, csontos hús.
Szeletben, egészben sütjük, kicsontozva vagy csonttal együtt.
Darabokra vágva, gulyásnak, ragu-, vagy becsinált levesnek, tokánynak, báránypörköltnek készíthetjük el.
Darálva fasírozottnak, szármának (iráni töltött káposzta, mely ugyanúgy savanyú káposztából készül, mint a magyar), mozsárban pépesre törve köftének (török bárányfasírt) készíthetjük el.
A sütésénél vigyázni kell, mert a bárány húsa fiatal, gyenge, ezért gyorsan sül meg. Sütés közben gyakran öntözzük a pecsenyelével, hogy szép pirosra, ropogósra süljön, s ne száradjon ki. Bőrös lapocka változatban is kapható. Bőre ropogósra sül.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció