fűszerkeverék

fűszerkeverék
A fűszerkeverékek, az adott alapanyag, étel, konyha jellemző ízét, illatát, s gyakran színét is adják...

Ma már a legváltozatosabb összetételben és formában kaphatók ízesítő, fűszerező anyagok.
A különböző fűszerkeverékeket általában szárított, porított fűszerek keverésével állítják elő.
Két "vonulat" figyelhető meg a kereskedelembe kerülő fűszerkeverékeknél:

1.) egy adott konyhára jellemző fűszerekből készítik el a keveréket, pl. mexikói, olasz, kínai , stb. fűszerkeverék
2.) a felhasznált alapanyagokhoz illő fűszereket keverik, pl. hal, csirke, steak, stb. fűszerkeverék.
Aki tart otthon friss fűszert, figyelembe veszi a család ízlését, szereti maga eldönteni a fűszerezést az ne használjon keverékeket. Aki nem ismeri a fűszerezési szabályokat és nem tudja eldönteni, hogy milyen ételhez milyen fűszert, vagy fűszerkombinációt használjon az nyugodtan alkalmazza ezeket a keverékeket, mert igazán jó minőségűek és gondosan összeválogatottak.
Édes ízhatású ételekhez, italokhoz szintén készítenek fűszerkeverékeket - gyümölcskenyér, mézes sütemény, forralt bor, puncs, stb.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Fűszerkalauz Fűszerkalauz
Szerkesztő: Dr. Pesthy Gábor
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó (1991)

Nem túl hízelgő, ha egy ételről azt mondjuk: nincs sava-borsa. Ezt a kis könyvet azoknak ajánljuk, akik...

A világ fűszerei a kertben és a konyhában A világ fűszerei a kertben és a konyhában
Szerző: Beutner, Brigitte
Kiadó: Cser Kiadó (2007)

A könyv hobbikertészeknek ad útmutatót kerttervezéshez, növénytermesztéshez, növényápoláshoz, és a...

Kapcsolódó cikkek