sütőpor

Backpulver, baking powder

sütőpor
Az egyik leggyakrabban használt sütési kellék...

Több fajtája van, valamennyi alapanyaga a nátrium bikarbonát és különböző savak vagy azok sói.
Vehetjük készen, de elkészíthetjük otthon is, tisztított borkőből, nátrium bikarbonátból és sóból.
Ha a sütőporhoz vizet adunk széndioxid szabadul fel és a tészta a belekevert portól levegőssé válik.
A túladagolt sütőpor tönkreteheti a sütemény szerkezetét és ízét, így vigyázzunk, hogy pontosan a recept szerint adagoljuk.

Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
sütőpor
A főzés alapanyagai Bailey, Adrian
A főzés alapanyagai
(Novotrade Kiadó, 1991)

Biológiai rokonságuk és felhasználásuk alapján rendszerezett színes kalauz - a gyümölcsök, zöldségek, fűszerek, húsok, halak, tészták és még sok más étek bemutatásával. Alapvető tudnivalók a hétköznapi és különleges... bővebben...
lexikon
Ha szeretne itt hirdetni, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó receptek