Levesek

Feltételek: levesek

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevők kizárása
levesfajták
magyaros levesek
népek levesei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1618 találat

Ribollita
Ribollita
Bableves hús nélkül | 60 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Megmossuk és durvára daraboljuk a zöldségféléket (pl. kelkáposzta, spenót, rukkola). Megtisztítjuk a sárgarépát, megmossuk a zellert, majd mindkettőt először csíkokra, majd kockákra vágjuk. A megti...
Tiroli gombócleves
Tiroli gombócleves
Gombócleves | 35 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A kenyér barna héját vágjuk le. A puha belső részt vágjuk azonos méretű kockákra.
2. Tegyük egy tálba a felkockázott sonkával, a felaprított metélőhagymával és petrezselyemmel együtt. Fűszerezzük ...
Sáfrányos burgonyaleves
Sáfrányos burgonyaleves
Sáfrányos burgonyaleves | 40 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. Egy fazékban olívaolajon enyhén pirítsuk meg a felaprított hagymát, a sárgarépát és a szárzellert.
2. Vegyük le a tűzről, és ha a zöldségek lehűltek, keverjük hozzájuk a sáfrányt, majd tegyük félr...
Abruzzói zölborsóleves
Abruzzói zölborsóleves
Zöldborsóleves | 60 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1.A lisztből és a tojásból gyúrjunk sima, ruganyos tésztát. Takarjuk le, és pihentessük 20 percig.
2. Nyújtsunk belőle vékony lapokat, majd vágjuk 1 cm széles csíkokra, aztán a csíkokat négyzetekre -...
Sárgaborsó-krémleves
Sárgaborsó-krémleves
Sárgaborsó leves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sárgaborsót 12 órával a főzés előtt áztassuk vízbe, hogy megpuhuljon.
2. Az áztatási idő elteltével szűrjük le, és a finomra vágott hagymával tegyük fel főni friss vízben, közepes tűzön, lefedve...
Paprikakrémleves vajon párolt tenger gyümölcseivel
Paprikakrémleves vajon párolt tenger gyümölcseivel
Paprikakrémleves | 60 perc | drága | kis gyakorlattal elkészíthető
Egy fantasztikus ízvilágú levest hozok most, egy olyat, ami a kinti mínuszokat elfeledteti velünk, vagyis igazi nyári íz- és színvilág, illat és ízorgia következik.
1. A gyönyörű paprikákat lecsumázz...
Vargányaleves garnélával és spárgával
Vargányaleves garnélával és spárgával
Rákleves | 45 perc | drága | könnyen elkészíthető
1. A csirkealaplevet leszűrjük, hogy levesünk tiszta, tökéletes alapját képezhesse.
2. Egy bambuszpálca segítségével a garnélákat teljesen megtisztítjuk páncéljuktól, fejüket és a testben meg a far...
Articsóka-krémleves
Articsóka-krémleves
Articsóka krémleves | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le az articsókák tetejét, majd vegyük le a külső, kemény leveleket. Vágjuk őket hosszában félbe, majd negyedbe, és távolítsuk el a belső bolyhos részt. Tegyük őket citromos vízbe, nehogy meg...
Paradicsomos erőleves
Paradicsomos erőleves
Erőleves levesbetéttel | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csontból, borból, vízből, sóból és borsból kis lángon 120 percig levesalapot főzünk.
2. A paradicsomot bevágjuk, forrásban lévő vízbe mártjuk és lehúzzuk a bőrét, majd kettévágjuk és magházát ki...
Zsázsaleves cipóban
Zsázsaleves cipóban
Zsázsaleves | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát és a zsázsát.
2. Megszórjuk liszttel, kicsit megpirítjuk, majd fehérborral csomómentesen felengedjük. Hozzáadjuk a húsleves...
Spárgakrémleves
Spárgakrémleves
Spárgaleves | 45 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. Megmossuk a spárgát, az egész rudakat meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Egy lábosba öntjük a vizet, sót és egy kevés cukrot teszünk bele, és felforraljuk. Lefedve kb. 20 perc alatt puhára fő...
Tapiókaleves
Tapiókaleves
Tésztaleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A puha vajat tálba tesszük és kikeverjük a tojássárgájával. Belekeverjük a tejszínt is. Sóval, fehér borssal ízesítjük.
2. A levest felforraljuk, beleszórjuk a tapióka gyöngyöt, és állandó keve...
Zöldségalaplé
Zöldségalaplé
Zöldségalaplé | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük.
2. Belerakjuk az 1-2 szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, sárgarépát, zellert, paradicsomot, petrezselymet, egész borsot, babérlevelet. Sózzuk, majd 5 percig pá...
Sütőtök-krémleves
Sütőtök-krémleves
Sütőtökleves | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk le a sütőtök (amelyből jobb, ha nem hosszúkás, hanem kerekded formájút választunk) tetején a száras részt, majd távolítsuk el a magokat és a magok körüli rostos, szálas részt, így a tök olya...
Babpüréleves
Babpüréleves
Lóbabkrémleves | több mint 2 óra | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk.
2. Másnap leszűrjük, és lábosba tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és szárzellert, a vékonyan felszeletelt lila hagymát. Annyi hideg víz...
Helgolandi sárgabarackleves
Helgolandi sárgabarackleves
Sárgabarackleves | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A barackot jól megmossuk, kimagozzuk, daraboljuk és a vízben puhára pároljuk.
2. Hozzáadjuk a cukrot és kevergetve tovább főzzük.
3. Két evőkanál hideg vízben elkeverjük a burgonyalisztet, és ezz...
Kókuszleves rizstésztával és zöldcitrommal
Kókuszleves rizstésztával és zöldcitrommal
20 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A csomagoláson lévő útmutató szerint kifőzzük a tésztát. Leszűrjük és félretesszük.
2. A citromfüvet leöblítjük, megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, leöblítjük,...
Gazpacho
Gazpacho
Gazpacho | több mint 2 óra | átlagos ár | kezdőknek
1. A hozzávalókat - a jeges víz kivételével - nagy tálban összekeverjük (1. kép), fóliával lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
2. A keverék egyharmadát turmixgépbe tesszük, és kb. 30 másodperc ala...
Japán tofuleves
Japán tofuleves
Tofuleves | 35 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A póréról a zöld leveleket levágjuk, de félretesszük. A fehér részét a vízzel együtt fazékba rakjuk, és a leveskockával ízesítve 10 percig kis lángon főzzük, utána kidobjuk.
2. A visszamaradt leve...
Miso édesköménnyel
Miso édesköménnyel
Vegyes zöldségleves, Savanyú-csípős leves | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajon alacsony hőfokon 2 perc alatt megpároljuk az édesköményt, a póréhagymát, a sárgarépát, a burgonyát. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a paprikákat, a köménymagot. Sózzuk és még 5 perci...
további találatok...