Köretek

Feltételek: köret

Szűrők megjelenítése ▾

jellemző összetevő
összetevő kizárása
köretfajták
népek köretei
nehézségi fok
ízvilág
évszak, napszak
alkalom
főbb eljárások
elkészítési idő
tényleges munkaidő
vegetáriánus, vegan
speciális diéta
egyéb szempontok

Szűrők megjelenítése ▾

1175 találat

Zöldségek sütőpapírban
Zöldségek sütőpapírban
Sült vegyes zöldség | 55 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A zöldségeket tálba tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, rozmaringot, petrezselymet, kakukkfüvet, oregánót. Sózzuk, borsozzuk, olajjal meg...
Sült krumpli káposztával és köménnyel
Sült krumpli káposztával és köménnyel
Sült vegyes zöldség, Káposztás burgonya | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát forró, sós vízben 20-25 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük. A krumpli kétharmadát villával összetörjük, tálba tesszük. A többit falatnyi darabokra vágjuk, és az ös...
Héjában sült krumpli
Héjában sült krumpli
Fűszeres-túrós sült burgonya | 80 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A krumplikat alaposan megsikáljuk, majd megszurkáljuk és sós vízben félpuhára főzzük őket.
2. A vízből kiszedett krumplikat előmelegített sütőben vagy grillsütőben készre sütjük.
3. Tejfölt, túró...
Vegetáriánus zsemlegombóc
Vegetáriánus zsemlegombóc
Zsemlegombóc | 50 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A zsemlegombóc elkészítéséhez először is aprítsuk fel kockákra a száraz kenyeret és tegyük egy alkalmas méretű keverőtálba.
2. Az összevágott hagymaféléket öntsük a kenyérkockákra, és locsoljuk me...
Hagyma petrezselymes öntettel
Hagyma petrezselymes öntettel
Grillezett hagyma | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Készítsük elő a grillsütőt. Egy nagyobb, lapos tálon terítsük szét a hagymaféléket.
2. Az olajat és a citromlevet keverjük össze, majd öntsük a hagymákra. Ezt követően óvatosan forgassuk meg, majd...
Dinsztelthagyma-relish
Dinsztelthagyma-relish
Hagymarelish | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Hámozzuk meg a hagymákat, vágjuk őket félbe, majd szeleteljük fel vékonyan. A szeletek legyenek egyforma vastagságúak, mivel így egyenletesen barnulnak, és a relishnek megfelelő lesz az állaga.
2...
Póréfelfújt
Póréfelfújt
Hagyma felfújt | 80 perc | átlagos ár | kis gyakorlattal elkészíthető
1. A megtisztított póréhagymát éles késsel vékonyan felszeleteljük.
2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott póréhagymát.
3. Felöntjük a levessel és kis lángon 5 percig főzzük....
Fűszeres-citromos burgonyatál
Fűszeres-citromos burgonyatál
Fűszeres, zöldséges pirított burgonya | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Serpenyőben olívaolajat forrósítunk.
2. Beletesszük a karikára vágott lilahagymát és 3 percig kevergetve pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd az őrölt fűszereket. 1 percig kevergetve...
Részeges körte
Részeges körte
Körtekompót | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Meghámozzuk a körtét - a szárát meghagyjuk -, a talpánál kezdve kimagozzuk.
2. A cukrot, a bort, a gint és 3 dl vizet egy magas falú serpenyőben addig melegítünk, amíg a cukor felolvad.
3. A kev...
Párolt gomba
Párolt gomba
Párolt gomba | 30 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Konyhai papírtörlővel tisztára dörzsöljük a gombát. Ha nagyon piszkosak, könnyebb őket megtisztítani, ha a papírtörlőt enyhén benedvesítjük. Levágjuk a tönkök végét, és a gombafejeket vékony szelet...
Töltött burgonya
Töltött burgonya
Töltött burgonya | 75 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A burgonyákat süssük puhára (kb. 50 perc alatt).
2. Vágjuk félbe őket, és vájjuk ki a húsukat. Rakjuk tálba, adjuk hozzá a chilit, a ...
Csípős ananászos salsa
Csípős ananászos salsa
15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vágjuk ki az ananász közepét, és aprítsuk 1,5 cm-es kockákra, majd forgassuk össze az ananászt a korianderrel, a chilivel és a földimogyoróval egy közepes méretű tálban.
2. Keverjük össze a lime-l...
Paradicsompuffancs szantorini módra
Paradicsompuffancs szantorini módra
50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A zöldségeket megtisztítjuk, a húsukat kockára vágjuk és összeturmixoljuk. Sóval, borssal és mentával fűszerezzük, és a liszttel összekeverjük.
2. Az olívaolajat egy magas szélű serpenyőben felfo...
Cukkini chilipaprikás öntettel
Cukkini chilipaprikás öntettel
Párolt chilis cukkini | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Vastag aljú serpenyőben vagy felforrósított grillsütőben - olaj hozzáadása nélkül - szinte szenesre pirítjuk a chilipaprikát (vagy a chilit és a kaliforniai paprikát, ha vegyesen használjuk ). Nejl...
Sült cukkinivirágok
Sült cukkinivirágok
Sült cukkini | 40 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját jól összevegyítjük egy deci ásványvízzel, a borral, az olajjal, sóval és borssal. Apránként hozzáadjuk a lisztet a tojásmasszához.
2. A tésztát kb. 20 percig...
Sült paradicsom
Sült paradicsom
Sült paradicsom | 70 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A fél paradicsomokat olajjal kikent tűzálló formába egymás mellé helyezzük.
2. Sózzuk, borsozz...
Klasszikus paradicsomsalsa
Klasszikus paradicsomsalsa
Mexikói salsa | több mint 2 óra | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Enyhe ízű salsához használjunk 3 chilit, ha csípősen szeretjük, akkor hatot. A hámozáshoz szúrjuk fel a chiliket egy hosszú fémnyársra, és gázláng fölött süssük hólyagosra és sötétre a bőrüket. A h...
Pestós főtt burgonya
Pestós főtt burgonya
Pestós burgonya | 50 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. A burgonyát egy fazék forrásban lévő, sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd egy előmelegített tálba téve melegen tartjuk.
2. Közben a pestóhoz a bazsalikomot,...
Köleskása
Köleskása
Köleskása | 45 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Az olajban megpárolom a hagymát, átforgatom benne a hántolt kölest, majd felöntöm a húslevessel vagy a vízzel és fedő alatt puhára párolom.
2. Amikor a folyadékot magába szívta, elzárom a lángo...
Tamariban pörkölt mandula fűszeres kígyóbabbal
Tamariban pörkölt mandula fűszeres kígyóbabbal
15 perc | átlagos ár | könnyen elkészíthető
1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Beletesszük a chilit, a gyömbért és a fokhagymát, és 1 perc alatt kissé barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a k...
további találatok...