Nagy szakácsok kis fortélyai

Nagy szakácsok kis fortélyai  
Nagy szakácsok kis fortélyai
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Magyar Könyvklub
Kiadás éve: 1995
Oldalszám: 141
ISBN: 9638224835
Reinhard Gerer, a bécsi mesterszakács minderre választ ad ebben a könyvben. Olyan ötletekkel szolgál, olyan fogásokra tanítja meg az olvasót, amelyeket semmilyen szakácskönyvből nem lehet elsajátítani. Olyan titkokat oszt meg velünk, amelyek az apró, ámde döntően fontos különbségeket eredményezik főzés és főzés között. A "nagy szakácsok kis fortélyai" felbecsülhetetlen értékűek. Ezeknek a fogásoknak az elsajátításával még a főzésben gyakorlatlanok is eljuthatnak az ételkészítéstől az igazi konyhaművészetig.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Előszó

5

Néhány szó a könyv használatáról

7

A szerzőről

9

Alma

11

Almás rétes

12

Angolna

12

Aroma

12

Articsóka

13

Avokádó

15

Bécsi szelet

16

Borjúmirigy

19

Borjúszegy

20

Bors

21

Brokkoli

22

Burgonya

22

Cikória

24

Citrom

24

Citrusfélék

25

Császármorzsa

26

Csirke

26

Daragaluska

27

Dinnye

28

Dió

29

Élesztő

29

Fagyasztás

31

Fokhagyma

31

Fólia

33

Fűszerek

34

Fűszernövények

35

Gomba

36

Gombóc

37

Gratin (csőben sütés)

40

Grillezés

41

Hagyma

43

Hal

46

Hasábburgonya

49

Homár

49

Hús

51

Húsgombóc (levesbetét)

53

Hüvelyesek

54

Kacsa

54

Kagyló

55

Káposzta

55

Karfiol

56

Kaviár

57

Kelbimbó

58

Keményítő

58

Kenyér

59

Kivajazás

60

Krém

61

Languszta

61

Lazac

61

Leveles tészta

62

Leves

63

Liszt

65

Magvak

66

Máj

66

Majonéz

67

Mártások

68

Mázak

70

Mennyiségek

71

Omlett

72

Omlós tészta

73

Osztriga

73

Palacsinta

76

Paprika

78

Paradicsom

78

Párizsi szelet

79

Piskóta

79

Pisztráng

80

Pörkölt

82

Puding

82

Rántás

83

Rétes

84

Rizs

85

Sajt

88

Saláta

89

Salzburgi galuska

91

Serpenyők

92

93

Spárga

93

Steak (hirtelen sült marhahússzelet)

97

Sültek

100

Sütés

100

Sült kolbász

101

Sütés fritőzben

102

Szárnyasok

104

Tejszínhab

104

Tészta

106

Tojás

110

Tojáshab

114

Torma

116

Törökparadicsom

116

Túró

117

Vaj

118

Velő

119

Vese

120

Virsli

120

Zöldségek

121

Zsemlekocka

124

Zsiradék

125

Táblázatok

127

Fűszertáblázat

128

Zöldségnaptár

142

Gyümölcsnaptár

144


Kinyit
most van szezonja

Kapcsolódó könyvek

Nagyi szakácskönyve Nagyi szakácskönyve
Szerző: Papp Katalin
Kiadó: Kossuth Kiadó (2009)

A szerző egyszerűen elkészíthető fogásokkal, érthető receptekkel, könnyen beszerezhető alapanyagokkal...

Fortélyok a konyhában Fortélyok a konyhában
Szerző: Tölli László
Kiadó: Presztízs Kiadó (1991)

Aki kézbe veszi ezt a szakácskönyvet többszáz recept között válogathat. A receptek széles skálája a...

182 recept a mikrohullámú sütőhöz 182 recept a mikrohullámú sütőhöz
Szerkesztők: Deák Balázs, Eperjessy Magdolna, Kovács Ágnes, Szily Pál
Kiadó: LSI Alkalmazástechnikai Tanácsadó Szolgálat (1989)
A halászlé titkai A halászlé titkai
Szerző: Zelenák János
Kiadó: Duna International (2009)

Hazánk egyik legkedveltebb, legismertebb étel specialitása, a halászlé hungarikumnak számít. A gyakran...

Konyhai fortélyok Konyhai fortélyok
Szerző: Dr. Oetker
Kiadó: Grafo Kiadó (1998)

Ezt a hasznos tanácsokat adó könyvet a konyhában kell tartanunk és nem a könyvespolcon, hiszen minden fontos...

Egy nap az elBulliban Egy nap az elBulliban
Szerzők: Adriá, Ferran, Soler, Juli, Adriá, Albert
Kiadó: Alexandra Kiadó (2010)

A Spanyolországban található elBullit a világ legjobb éttermeként tartják számon. A személyzet minden évben...

Konyhai kisokos Konyhai kisokos
Szerzők: Verő Juli, Jámbor Zsóka
Kiadó: Food Time Kiadó (2003)

Rohanó életünkben egyre több dolgot kapunk készen. Gyorsétteremben étkezünk, a hipermarketekben szinte...

Konyhai tippek A-tól Z-ig Konyhai tippek A-tól Z-ig
Kiadó: Grafo Kiadó (2011)

Több mint 400 tipp, ötlet és jó tanács segítségével megtudhatjuk,hogyan lehet időt és fáradságot...

A tökéletes ebéd A tökéletes ebéd
Szerzők: This, Hervé, Monchicourt, Marie-Odile
Kiadó: Akadémiai Kiadó (2010)

A „molekuláris gasztronómia” meglehetősen komolyan hangzik, pedig egyszerűen csak a főzésről szól; és...

Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig
Szerző: This, Hervé
Kiadó: Akadémiai Kiadó (2011)

A "Molekuláris gasztronómia A-tól Z-ig" azonban nemcsak azért alapmű, mert nemzetközi hírnevű írója új...

A tudós szakács A tudós szakács
Szerzők: Wolke, Robert, Parrish, Marlene
Kiadó: Akadémiai Kiadó (2010)

A Konyhatudomány sorozat első darabja nem szokványos szakácskönyv. Nem azt mondja el, miből készül az étel,...

501 konyhai tipp háziasszonyoknak 501 konyhai tipp háziasszonyoknak
Szerző: Donald, Pamela
Kiadó: Tevan Kiadó (1999)

Ez az 501 remek konyha ötlet Pamela Donald angol háziasszonytól származik. A tanácsok praktikusak, mert...

100 hasznos ötlet: konyha 100 hasznos ötlet: konyha
Szerző: Rose, Sue
Kiadó: Alexandra Kiadó (2003)

A konyha az otthon egyik legfontosabb helyisége. Egy jól tervezett, elegáns konyha kellemes érzésekkel tölt el...

888 hasznos tipp 888 hasznos tipp
Szerző: Boruzs Jánosné
Kiadó: Kheirón 97 Kiadó (2000)

Könyvünk 888 hasznos tippjével a háziasszonyoknak szeretnénk segítséget nyújtani a konyhai feladatok,...

Kapcsolódó cikkek