Konyhai kifejezések kisszótára

A konyha világával kapcsolatos szakszavak

Konyhai kifejezések kisszótára  
Konyhai kifejezések kisszótára
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás éve: 2004
Oldalszám: 116
ISBN: 9632861647
Ez a konyhai kisszótár rövid, tömör, közérthető értelmezését adja a magyarul eddig tisztázatlan vagy kevésbé ismert gasztronómiai kifejezéseknek, nemzetközi szakszavaknak, újabb keletű alapfogalmaknak és divatszavaknak. Az értelmezésen túl helyenként etimológia és keletkezéstörténet is sűrűsödik a szócikkekben, amelyek a gasztronómiai hagyományoktól az ételkészítési módokon át a receptleírásokig vezetnek végig a kulinária sokszínű világában, találó idézeteket is segítségül híva egy-egy fogalom, étel- vagy italfajta szabatos meghatározásához.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
szólj hozzá, értékelj

Kapcsolódó könyvek

Megkóstoltam Itáliát Megkóstoltam Itáliát
Szerző: Seres Attila
Kiadó: Palatinus Kiadó (2003)

A könyv egyfajta gasztronómiai utazás időben és térben. Az élvezetes stílusban megírt útibeszámoló persze...

Gasztronómiai szótár Gasztronómiai szótár
Szerzők: Hadoke, Mike, Kerndter, Fritz
Kiadó: Grimm Kiadó (2008)

Összesen mintegy 2500 aktuális szakkifejezés. Szakterületek: általános gasztronómia, elkészítési módok...

Borsznobok szótára Borsznobok szótára
Szerzők: Kamp, David, Lynch, David
Kiadó: Athenaeum 2000 Kiadó (2010)

"Borsznob." Már maga az elnevezés is különcködő. Ha ezzel a végletesen sznob sznobériával találkozik az...

Kapcsolódó cikkek