A halászlé titkai

Rejtelmek, trükkök, praktikák

A halászlé titkai  
A halászlé titkai
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Szerző:
Kiadó: Duna International
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 64
ISBN: 9789639919556
Hazánk egyik legkedveltebb, legismertebb étel specialitása, a halászlé hungarikumnak számít. A gyakran emlegetett gulyás mellett a hazánkba látogató külföldiek többsége számára is az egyik legismertebb és legvonzóbb, legszívesebben rendelt fogás. Mi, magyarok sem csak a karácsonyi ünnepekkor fogyasztjuk, hanem sokan télen-nyáron szívesen főzik. A halászlékészítés, a horgászattal együtt szinte sporttá nőtte ki magát, és a halászléfőző versenyek mára sok falu, község, város nagy eseményei közé tartozik. A mester és hobbiszakácsok helyi és országos versenyeken mérik össze évente többször is tudásukat. A szellemes, anekdotákkal fűszerezett könyv végigvezeti az olvasót a hal beszerzésétől a tálalásig, részletesen leír minden mozzanatot, így akár teljesen kezdő szakácsok is bátran hozzákezdhetnek életük első halászléjéhez. Egy szórakoztató útikalauzhoz hasonlóan nem csak az utazás (főzés), hanem az olvasás is kellemes lehet. A recept egyszerű és garantáltan káros adalékoktól mentes, ízletes étel készülhet, ha követjük a leírást. Bátrabb és gyakorlottabb olvasók kísérletezhetnek saját módszerekkel is, de az sem kizárt, hogy még ők is tanulhatnak új fogásokat, vagy felismerhetik, hogy eddig miért (nem) sikerült a művük. A szerző, 40 éves tapasztalatának eredményét írta le, és reméli, hogy ezáltal teljesül az az álma, hogy ez a tudás ne csak a mesterszakácsok és néhány ember féltve őrzött műhelytitka legyen, hanem bárki megtanulhassa elkészíteni ezt az ételt. Célja, hogy a jövőben a „titkosan” őrzött recept mindenkié és bárkié legyen, így sok magyar hagyománnyal együtt utódaink is megismerjék, fennmaradjon az utókor számára.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
vegetáriánus ételek