Tészta

Tészta  
Tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Kedvezményes vásárlás
Szerző:
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás éve: 2005
Oldalszám: 256
ISBN: 9639552313
Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes hozzávalókat is tartalmazó alapreceptek az ízekre és a látványra helyezik a hangsúlyt; az alapanyagok jól felhasználhatók egyéb fantáziadús pasta-változatok elkészítéséhez is.
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció

Tartalomjegyzék

Levesek és könnyű ételek  7
A tészta rendkívül sokoldalúan használható: tartalmasabbá tehetjük vele a leveseket, készülhet belőle ízletes, újszerű előétel, de akár gyors ebéd vagy könnyű vacsora is. Ebben a fejezetben a receptek gazdag választéka sorakozik fel a hagyományos olasz ételektől kezdve, amilyen a minestrone leves vagy a spagetti alla carbonara, a bonyolult új kreációkig, mint a pancettás és juhsajtos sütemény masnitésztaágyon és a tésztaomlett.
A levesreceptek közt akadnak kiadós téli ételek, amelyek, ha ropogós kenyérrel tálaljuk, önmagukban főételül szolgálnak. Próbálják ki ki például a szárazbablevest tésztával, vagy a tejszínes citromos csirkelevest spagettivel, finomak és különlegesek. Aki csak néhány falatra, könnyű ételre vágyik, az is fog kedvére valót találni a receptek között. Minden ízlést kielégítő kombinációk: zöldséges, sajtos, húsos, halas mártások szerepelnek a legköülönbözőbb formájú tésztákkal házasítva, az orsótésztától a kagylótésztáig. Készítsenek vékonymetéltet füstölt sonkával - ha kevés az idejük -, vagy tejszínes borjúvesét pennével - ha valami nem mindennapit kívánnak.

Húsok és szárnyasok  77
Tészta hússal, szárnyasfélével - klasszikus társítás. Az ételek sora a könnyen elkészíthető, olcsó hétköznapivacsoráktól a speciális alkalmakra szánt, kifinomult és elegáns ételekig terjed. E fejezet sok "család kedvence" receptet tartalmaz, mint a bolognai spagetti, az olasz húsgombóc paradicsommártásban, a zöldséges lasagne vagy a töltött cannelloni. Akad jó néhány példa hagyományos étel izgalmas új változatára is; ilyen például a szicíliai spagetti, a marhahús és tészta sütve vagy a sertéssült tésztával és zöldséggel. Végül ínycsiklandó eredeti receptek pompás gyűjteményével is szolgálunk. 
Ajánljuk kipróbálásra a metélt tésztát (fettucine) bojúszelettel és rózsaszín grépfrúttal mint remek receptet, az apró kagylótésztát tejszínes sertéshússal és kemény tojással díszítve, a csirkehúst és rákot penneágyon vagy a vastag csőtésztát és fogolysültet pestomártással. Meg fognak lepődni, milyen gyorsan és könnyen el tudják majd készíteni ezeket az ínyenc fogásokat!

Halak, kagylók és rákok  135
A tészta természetes kiegészítője a halaknak és a tenger gyümölcseinek. Mindkettőt gyorsan kell elkészíteni, hoy megőrizzék zamatukat és állagukat, tápértékben igen gazdagok és szinte határtalan változatban valósíthatók meg. E fejezet receptjei jól bizonyítják eme kiváló tulajdonságaikat. Gyors, könnyű, de laktató vacsorához ajánljuk a tonhalas spagetti, az orsótészta tőkehallal és tojásmártással, a lasagne tenger gyümölcseivel, a makaróni és tengeri rákok sütve recepteket. 
A különlegesebb és bonyolultabb fogások közé sorolható a tengeri süllő olajbogyómártással makaróniágyon, a párolt lazacszeletek pennével és a masnitészta vajas homárral vagy a sült kagyló tésztával. Jó néhány, minden ízlésnek és minden pénztárcának megfelelő ételleírást tartalmaz ez a fejezet is - édesvízi és tengeri halak, kagylók, rákok és egyéb tenger gyümölcsei felhasználásával készítendőket. Valamennyi könnyen kivitelezhető, a kérdés csak az, melyiket csináljuk meg legközelebb?

Zöldségek és saláták  183
E fejezet tésztareceptjei valami speciálisat ajánlanak minden alkalomra: laktató vegetáriánus vacsorákat, szokatlan zöldséges köreteket, főfogásokat és kísérő salátákat. Jó néhány tésztasalátát akár piknikre is el lehet vinni, és természetesen kiváló köretként kínálhatók nyári grillpartikon. Néhány közülük klasszikus fogás: így az Alfredo tésztája vagy a spagetti Olio e Aglio, a paglia e Fieno vagy a heringes tésztasaláta. Más receptek leleményes és néha meglepő új kombinációi a zöldségeknek és a tésztának. Kipróbálandó a mediterrán spagetti, a spenótos-gombás lasagne, a ravioli zöldséges töltelékkel. A különleges marhahúsos tésztasaláta alkalmas családi ebédre, míg a hosszúmetélt párolt édesköménnyel, a tésztasaláta kecskesajttal, körtével és dióval, a fokhagymás-majonézes tésztasaláta mind-mind pompás kísérő ételek.

Desszertek  247
Általában, ha tésztafőzésre gondolunk, nem jutnak eszünkbe desszertek, de ebben a fejezetben kiderül majd, milyen meglepő és csodálatos édességek készülhetnek főtt tésztákból. Ki tudna ellenállni a diós-mézes fészkek csábításának, a pisztácia, a méz és a cérnametélt remek kombinációjának? A málnás orsótészta ünnep a szemnek és az ízlelőbimbóknak egyaránt, a német tésztapuding hagyományos zsidó recepten alapuló gazdag és ízletes recept. A sült édes ravioli minden édesszájú számára reveláció lesz. E fejezet receptjei mindenkit meggyőznek majd arról, hogy a tésztás desszertek nagyon izgalmasak, a családtagjaink és a vendégeink egyaránt élvezni fogják az étkezések ilyen leleményes befejezését.


Kinyit
lexikon

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó könyvek

Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek...

Világkonyha Világkonyha
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Kossuth Kiadó (2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne...

100 recept 100 recept
Szerző: Fodor Erzsébet
Kiadó: Magánkiadás (2002)

"Gyógyíts magad tudatos táplálkozással!" "Segíts magadon, különben nem segít senki más!" "Az embernek...

A főzés alapkönyve A főzés alapkönyve
Szerzők: Sälzer, Sabine, Dickhaut, Sebastian
Kiadó: Magyar Könyvklub (2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető...

Csemegék Csemegék
Szerkesztő: Koronczai Magdolna
Kiadó: Kossuth Kiadó (1993)

Több,mint 250 csemege- kalács,rétes,béles,lepény, pite,krémes szelet, torta, puding, felfújt, sodó, krém,...

Torták és más édességek Torták és más édességek
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2008)

Narancstorta, csokoládés éclair vagy millefeuilles: ezeknek az ínyencfalatoknak és a cukrászművészet számos...

Lángosparti Lángosparti
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2010)

Mi legyen a hűtőben, amit bármikor elő lehet venni, és amit biztosan szeretnek is a vendégek?Mi az, ami nem...

Főzzünk könnyedén! Főzzünk könnyedén!
Szerkesztő: Bihari Krisztina
Kiadó: IMP AB/Mester Kiadó (0)

Szembetűnő, mennyire étvágygerjesztők a kártyákon található ételek - az ember rögtön kedvet kap az...

...és egyszerűen csak főzz! ...és egyszerűen csak főzz!
Szerző: Oliver, Jamie
Kiadó: Park Kiadó (2004)

Jamie Olivernek, Anglia szakácskedvencének első, magyarul megjelent könyvével beköltöznek konyhánkba a The...

33 édesség 33 édesség
Szerző: Hargitai György
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2006)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

500 kedvenc süteményünk 500 kedvenc süteményünk
Szerzők: Horváth Ildikó, Szabó Sándorné
Kiadó: Aquila Kiadó (2006)

Úgy ennék valami finomat… Hányszor jut eszünkbe ez a gondolat? Hogy éppen kinek mi a "finom", azt az...

Főzzünk ma oroszul! Főzzünk ma oroszul!
Szerző: Komarovszkaja, Ljudmilla
Kiadó: Kossuth Kiadó (1989)

Akit életében akár csak egyetlenegyszer az a szerencse ért, hogy vendégként leülhetett egy orosz család...

A legfinomabb főtt tészták A legfinomabb főtt tészták
Szerző: Frank Júlia
Kiadó: Corvina Kiadó (2011)

A sorozat Frank Júlia, a legismertebb magyar szakácskönyvíró legfinomabb receptjeiből ad válogatást.

Tésztában sült finomságok Tésztában sült finomságok
Szerkesztő: Dús Ágnes
Kiadó: Vince Kiadó (2007)

Bármilyen tésztát szeretnénk is készíteni - vajas omlós tésztát, levegős leveles tésztát vagy sima,...

Tészták Tészták
Szerző: Bardi, Carla
Kiadó: Ventus Libro Kiadó (2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt...

Sült tészták Sült tészták
Szerző: Róka Ildikó
Kiadó: Duna International (2013)

A kilencedik kötetben összegyűjtöttük az olajban, zsírban sült tészták receptjeit. Elsőre rögtön a...

500 kedvenc muffin 500 kedvenc muffin
Szerző: Szovátai Vass
Kiadó: Pro-Book Kiadó (2008)

Mindazok számára ajánljuk ezeket a recepteket, akik szeretik a megszokott ízeket, de a különleges ételeket sem...

33 palacsinta 33 palacsinta
Szerző: Liptai Zoltán
Kiadó: Totem Plusz Kiadó (2009)

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben...

Kapcsolódó cikkek